38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

38. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya április 16-án, délelőtt 11 órakor a pályázat portálján (www.sajto-foto.hu) és a Capa Központ honlapján (https://capacenter.hu) nyilvánosságra hozza a pályázat két nagydíjának nyertesét, bemutatja munkáikat és a velük készített videóbeszélgetést. Bemutatjuk a Molnár István-díj nyertesének az anyagát is.

Egyúttal örömmel jelentjük be, hogy a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Capa Központ a programjából nem törölte, csak bizonytalan időre elhalasztotta. Az év második felében, ahogy a járványügyi körülmények engedik, bemutatják a tárlatot, amelynek megnyitóján, ünnepélyes keretek között adjuk át minden díjazottnak az elismerést.

Április 23-án, délelőtt 11 órakor a Capa Központ – online felületein – bejelenti a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának szakmai partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíj 2020 kitüntetettjét, s a hírt a www.sajto-foto.hu oldalon is közzétesszük.

Köszönet illeti a Capa Központ döntését, hogy továbbra is jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Sajtófotó Kiállítás bemutatásához és Az év fotói évkönyv megjelentetéséhez. Az év fotói évkönyv elkészült, de a kényszerűen csökkentett nyomdai kapacitás és a könyvesboltok zárva tartása miatt, később kerül forgalomba.