Lezárták Balatonfüred több parkolóját

Balatonfüred

Lezárták a város frekventált parkolóit, több utcába tilos a behajtás, nem látogatható a Kisfaludy és az Esterházy strand. Az intézkedések április 9. csütörtök déltől, kedd reggel 8 óráig lesznek érvényben.

Lezárták a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját. Nem lehet megállni a Huray utcai-, a Borsos Miklós utcai-, az Esterházy- illetve a Kisfaludy strandi parkolókban illetve a Zákonyi úti mélygarázsban.

Behajtani tilos táblát helyeztek el a Jókai utcában, a Kerek templomtól a Süllő utcáig lesz zárva az út, ugyanez vonatkozik a Táncsics és a Szabadság utcákra is – ezekben az utcákban csak a célforgalom megengedett.

Lezárták a város két nagy strandját is az Esterházy és a Kisfaludy strand a hosszú hétvégén nem látogatható, mint ahogy a Rózsakert sem..

A hosszú hétvégén a város közterületein fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat, minden közterület-felügyelő is szolgálatban lesz.

– Fontos, hogy a jogszabályokat mindenki betartsa. A korlátozások egyértelműek, a jelenlegi időszak nem a kirándulások ideje, továbbra is csak indokolt esetben hagyjuk el az otthonunkat. Bízom benne, hogy az intézkedéseink egyértelműsítik, mindenki maradjon otthon húsvétkor is, az otthonunkban ünnepeljünk – válaszolta kérdésünkre Bóka István, a város polgármestere.

Balatonfüredhez hasonlóan több Balaton-parti településen is lezárták a turisztikai szempontból népszerű helyszínek parkolóit, hogy elkerüljék a feltorlódó tömeget a hosszú hétvégén.

Információink szerint egyelőre nincs regisztrált koronavírusos beteg Balatonfüreden, hogy ez így maradjon, fontos lenne betartani a kijárási korlátozásokat.