2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Természeti katasztrófák összefüggése a Holddal

Természeti katasztrófák összefüggése a Holddal

HoldSzombaton sokkal nagyobb, és fényesebb lesz a Hold. Március 19-én a Föld közelebb „merészkedik”, és ez annak köszönhető, hogy ekkor a Hold a perigeumba, azaz a pályája közben a Földhöz közelebb kerül. A Hold a Földtől „mindössze” 356577 kilométerre lesz. Az átlagos távolság 382 900 kilométer. Legutóbb 1992-ben történt hasonló jelenség.

A megfigyelések szerint általában a szuperhold időpontja egybe esett valamilyen természeti katasztrófával. Pl. 2004. december 26-án a szökőár a délkelet-ázsiai térségben körülbelül háromszázezer ember életét követelte. Ennek ellenére a tudósok azt állítják, hogy nincs összefüggés a természeti csapások, és a szuperhold kialakulása között. Peter Wheeler, a Nemzetközi Rádiócsillagászati Központ kutatója szerint: "Legfeljebb a szokásosnál alacsonyabb apályt és magasabb dagályt észlelhetünk a jelenség idején, de semmi olyasmit, ami aggodalomra adhatna okot" Tehát a szuperhold nem vált ki földrengés és a vulkán kitörést.

David Reneke ausztrál asztronómus, kollégájához csatlakozva elmondta:” ha visszamegyünk az időben, bármely természeti katasztrófát összefüggésbe lehet hozni valamilyen csillagászati jelenséggel”.

Címkék: hold | katasztrófa | természet | űr

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>