2019. Június 27., Csütörtök

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Sarki fény Skócia és Észak-Anglia felett

Sarki fény Skócia és Észak-Anglia felett

SarkifényA vasárnapi napkitörés következtében a Földnek ütköző napanyag csodálatos sarki fényeket produkált, melyet főleg Skócia északi részén lehetett látni. Az hogy Észak-Angliában és Írországban is látható volt a természeti csoda, az annak köszönhető, hogy a vasárnapi napkitörés az északi fény jelenségét délebbre tolta.

A zöldes árnyalatú fény több órán keresztül táncolt az égen, melyre akár zenét is lehetett volna komponálni. A sarki fény akkor jön létre, amikor „a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsősorban protonok és elektronok) által keltett időleges fényjelenség. Leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg gyakrabban (de nem állandóan) az Északi-sarkkörtől északra, illetve a Déli-sarkkörtől délre. Magyarországról nem látható”.(Forrás: wikipedia.org)

Címkék: Észak-Anglia | Sarki fény | Skócia

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>