2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Miért nem fagy meg a kutya lába?

Miért nem fagy meg a kutya lába?

KutyaNinomija Hirojosi egyetemi professzor szerint, a kérdésre a válasz: a „belső központi fűtés”. A kutatások során kiderült, hogy a kutyák keringetik a vérüket. A keringetéssel akadályozzák meg azt, hogy a végtagjaik hideg vére ne fagyassza meg a testük többi részét.

A tappancsaikban a vénás hidegvért oxigénnel dúsított, artériás vérrel „langyosítják”, és így a vénás már normális hőmérsékleten kerül vissza a kutyák szívébe és a szerveibe. Azt is megfigyelték, hogy a kutyusok puha párnás tappancsaiban igen közel vannak egymáshoz az artériás és a vénás erek. Ennek köszönhető, hogy a hőcsere könnyen lebonyolítható, így állandó hőmérsékletűek lehetnek a mancsok.

Persze ma már sok féle, fajta kutya létezik, ezért akad köztük olyan is aki nem bírja a hideget.  

Címkék: érdekességek | kutya

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>