2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány Kilövésre készen áll a Masat-1, az első magyar műhold

Kilövésre készen áll a Masat-1, az első magyar műhold

Masat - 1Indulásra kész hazánk első műholdja, a Masat-1 (10x10x10 centiméteres kocka). Az első műhold az európai űrközpontból  február 9-én startol, melyet élőben közvetíti az Európai Űrügynökség (ESA).

A Masat-1 mérnökei a földi állomás rendszereit ellenőrzik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetben. Az első magyar műhold a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) két villamos kari tanszéke, valamint a BME űrkutató csoportja hallgatóinak, és oktatóinak több mint négyéves kitartó munkájával született. Feladata pályára állás után, a saját állapotáról és a környezetéről vonatkozó adatok gyűjtése, majd annak továbbítása a kialakított földi állomásra. Az indítás helyszíne Francia Guyana, a kourou űrközpont.

Az indítás ideje a tervek szerint magyar idő szerint 11 és 13 óra között történik. Pozíciója nyomon lehet követni: cubesat.bme.hu oldalon.

Címkék: magyar termék | Masat-1 | műhold

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>