2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány

Technika / Tudomány

Természeti katasztrófák összefüggése a Holddal

HoldSzombaton sokkal nagyobb, és fényesebb lesz a Hold. Március 19-én a Föld közelebb „merészkedik”, és ez annak köszönhető, hogy ekkor a Hold a perigeumba, azaz a pályája közben a Földhöz közelebb kerül. A Hold a Földtől „mindössze” 356577 kilométerre lesz. Az átlagos távolság 382 900 kilométer. Legutóbb 1992-ben történt hasonló jelenség.
Bővebben...

Felhívás a veszélyes sugárfertőzés ellen!

SugárfertőzésFőleg a gyerekek a fiatalok és azok, akik az erőmű közelében élnek, azok vannak legjobban kitéve a sugárzás veszélyének. Ezért a Japán hatóságok, felszólították őket, hogy minél előbb hagyják el a területet, vagy maradjanak a lakásukban, és amennyire lehet ne szellőztessenek, inkább próbálják légmentesen tartani a helyiségeket.
Bővebben...

Veszélyes, ha horkolás közben légzés kimaradás történik!

HorkolásSokszor lehet hallani az ismerősöktől, hogy a párja, vagy valaki a családból nagyon horkol. A horkoló ember, álmában időnként nem vesz levegőt és nem is tud róla, pedig ez nem ártalmatlan jelenség. Az Amerikai Aponoe Szövetség közleményében megjelent egy tájékoztatás, mely figyelmeztet ennek a jelenségnek a veszélyére. Lawrence Epstein professzor elmondása alapján, ha valaki álmában egyenletesen hortyog, de időnként nagyobbat mint normális lenne, és közben szünetet tart, az komoly tünet amiről az illetőnek tudnia kell.
Bővebben...

Vigyázat a gyomorégés elleni szerek használatával!

GyomorégésA sok gyomorsav, kellemetlen tünetet okozhat a nyelőcső alsó szakaszában, amennyiben ez oda felkerül, de a protonpumpa gátló (savlekötő készítmények) gyógyszerek fogyasztásával megfelelő módon lehet csillapítani.
Bővebben...

Egy váratlan bolygó suhant el a föld közelébe

BolygóHétfő hajnalban a Hold távolságtól sokkal közelebb kb. teherautó méretű kisbolygó száguldott el a Föld mellett. Ez a találkozás a csillagászok vélemény szerint nem volt veszélyes, de rendkívül érdekes volt. A 2011 EY11 egy Apolló típusú földközeli kisbolygó, mely szerencsétlen esetben akár a jövőben el is találhatná a bolygónkat, most ezen a reggelen az útvonala nem veszélyeztette a Földet.
Bővebben...

Megbokrosodtak az automaták

AutomatákAusztráliában az egyik bank automatái megbokrosodtak, és az ott lejátszódó jelenet felért egy bohózattal, mert az ATM mindenkinek „osztotta” a pénzt, még annak is adott, akinek nem volt fedezete. Mondani sem kell, hogy pillanatok alatt hosszú sor alakult ki az automata előtt.
Bővebben...

Veszélyes-e az egészségre az amalgámtömés?

AmalgánA napokban felröppent a hír, hogy akinek amalgámtömése van, annak ajánlott kicserélni, mert a felszabaduló higany, káros és ártalmas lehet az egészségre. A fogszínű tömések ugyancsak veszélyesnek tartott biszfenol-A-tartalmáról, sokkal kevesebb tájékoztatás lát napvilágot.
Bővebben...

UFO rejtély Magyarország felett

UFOMagyarország több településéről érkeztek fotók, videók, különböző felvételek, arról a különös jelenségről, mely szombaton tűnt fel hazánk égboltján. A szemtanúk szerint két fényes pontot lehetett látni, melyek párhuzamosan mozogtak egymással, majd lejjebb ereszkedtek és egy kis időre megálltak, végül a fények elhalványodtak. A jelenséget látták Békéscsabán, Debrecenbe, Szabolcsba, Dunaújvárosban és a Budapesten is.
Bővebben...

Programok menüpont az euBalaton oldalán

Programok az euBalaton oldalán!Kedves látogatók! Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy újabb funkcióval bővítettük weboldalunk szolgáltatását. Most már naptár formátumban böngészhettek a Balatoni és a fontosabb országos programok között. Az új funkciót a Programok menüpont alatt érhetitek el. Folyamatosan töltjük fel a tudomásunkra jutott programokat, azok pontos helyét, és rövid leírását. Reméljük új szolgáltatásuk is elnyeri a tetszéseteket!
Bővebben...

6. oldal / 7

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>