2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány

Technika / Tudomány

A kutyák ösztönös gondolatolvasók

FridaEgyfajta "ebtelepátia" létezéséről olvastam egy cikket, mely szeriont a kutyák ösztönös gondolatolvasók. Ezt a véleményt a Floridai Egyetem kutatói nemrégiben meg is erősítették, miszerint a kutyák feltehetően velük születetten képesek, hogy olvasni tudnak az emberek gondolataiban. Én úgy gondolom, hogy azok a gazdik, akik szívvel lélekkel együtt élnek kedvenceikkel, azok szintén így gondolják.
Bővebben...

Eden Full egy 19 éves lány, aki megmentheti a Földet

EdenEden Full, egy 19 éves kanadai lány találmánya 40 százalékkal teheti hatékonyabbá a napelemes technológiát. Ez a fiatal lány már hónapok óta vizsgálja találmánya hatékonyságát egy kenyai faluban, egy helyi anyagokból elkészített napenergiát felhasználó állomáson.

 

Bővebben...

2011. június 15-én teljes holdfogyatkozást figyelhetünk meg

HoldfogyatkozásJúnius 15-én ismét részesei lehetünk a teljes holdfogyatkozás megtekintésének, ráadásul olyan jelenségnek leszünk szemtanúi, mely a földárnyék közepén halad át (centrális fogyatkozás), ezért a szokottnál is sötétebb lesz.  Mivel a nyári napforduló időpontjához közel esik-e jelenség, ezért a Holdat igen alacsonyan lehet majd látni. A kezdet elején, a részleges fogyatkozásnál a Hold még a horizont alatt lesz látható.
Bővebben...

Feketeszakáll szelleme újra hallatja magát

Fekete szakállVégre megvalósult a régészek álma, mert megtaláltál Észak-Karolina partjainál az egykori hírhedt Feketeszakáll hajójának, a Queen Anne’s Revenge horgonyát. A hajó 1718-ban süllyedt el, Feketeszakáll öt hónappal később esett el egy ütközetben, de vannak olyan írások is, melyek arra utalnak, hogy a kalózvezért a British Royal Navy legénysége gyilkolta meg.
Bővebben...

A koffein fogyasztása gátolhatja a teherbeesés esélyeit

KávéKutatások szerint a sok koffein fogyasztás gátolja a teherbeesés esélyeit. Sean Ward, a Nevadai Egyetem munkatársa szerint- az erre irányuló kísérleteket csak egereken végezték, de az eredmények hozzájárulhatnak az emberben végbemenő folyamatok megértéséhez.
Bővebben...

Mikor lesz az újabb Világvége?

VilágvégeEgy amerikai keresztény mozgalom hónapok óta azt hangoztatta, hogy 2011. május 21-én, szombaton este hat órakor eljön a világ vége. Ennek következtében a mozgalom követői közül sokan megváltak a bankszámlájukon lévő pénztől, és egész reggelig várták azt az időt, amikor eljön a végítélet. Különböző számítások alapján jutotta arra, hogy 2011. május 21-e lesz az a nap, amikor itt lesz a világ vége.
Bővebben...

Rohamosan terjed az E. Coli baktérium által okozott járvány

JárványNémetországban meglepő gyorsasággal terjed a baktérium által okozott fertőzés. A regisztrált betegek száma már eléri az ötszázat is, és ezek közül száz olyan beteg van, aki életveszélyes állapotba került. Sajnos a járvány következtében halálos eset is előfordult. A magyar hatóságok számolnak azzal, hogy a járvány hazánkat is eléri. 
Bővebben...

Hő buborékok felszabadulása a földrengés előtt

HőbuborékHárom nappal a pusztító japán földrengés előtt jelentős mennyiségű hő felszabadulását rögzítette egy műhold. Jelentős előre lépést jelenthet az a tudományos megfigyelés melyet, a NASA tudósai végeztek. Olyan műholdfelvételeket mutattak be melyen határozott hő buborék figyelhető meg, azon a területen ahol a földrengés bekövetkezhet, illetve ahol az epicentrum lehet.
Bővebben...

A Föld felé közelít a Mars

MarsEz elmúlt hónapokban sokan kaptak ehhez hasonló e-mailt, melyben olyan információkat adtak a Föld és Mars közelségéről, ami nem teljesen valósak: „Ebben a hónapban (augusztus) a Föld és a Mars közelebb lesznek egymáshoz, mint az írott történelemben bármikor.
Bővebben...

4. oldal / 7

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>