2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány

Technika / Tudomány

Víz alatti vulkánokat találtak az Antarktisznál

VulkánokKorábban ismeretlen víz alatti vulkánokat fedeztek fel a brit antarktiszi kutatóprogram [1] szakemberei az Atlanti-óceánban, a dél-amerikai Tűzföld és az Antarktiszi-félsziget között Dél-Sandwich-szigetek környékén. A kutatók összesen 12 vulkánt fedeztek fel a tengerfelszín alatt, némelyek magassága eléri a 3 kilométert.
Bővebben...

Majdnem eltalálta az UFO a személyszállítót + videó

UFOIsmeretlen repülő tárgy hasított el a felhőt átszelve egy repülőgép mellett. Olyan gyorsan száguldott, hogy ki sem lehetett venni mi az. A videó feltöltője állítja, a felvétel nem lett manipulálva. Egy felvétel bizonyossága szerint ismeretlen tárgy robbant át a felhőkön, egyenes egy személyszállító mellett.
Bővebben...

Melegszik a Tenger: veszélyben az óceánok halállománya

melegszik a tengerVeszélyben az óceánok halállománya, pusztulnak a meleg égövi korallzátonyok, óriási szemétsziget úszik a Csendes-óceánban, megsérült olaj fúrótorony szennyezi a vizeket, tengeri teknősök, tengerparti madarak vagy éppen cápák, delfinek, bálnák, illetve tengeri tehenek élőhelye került veszélybe, melegszik a tengerek vize – néhány címszó az elmúlt évek, tengerekkel kapcsolatos híreiből.
Bővebben...

Elkelt a MySpace

myspace35 millió dollárnak megfelelő részvényért vásárolta meg a Specific Media a MySpace-t korábbi tulajdonosától, a News Corp.-tól. A MySpace nevű, személyes profil és blogkialakításán túl zenék, videók és fotók megosztására alkalmas, és ezen funkciók miatt főként a zenekarok, zenészek számára ideális interaktív közösségi honlapot 2003-ban alapították.
Bővebben...

Húsevő szivacsok a Földközi-tengerben

Húsevő szivacsHúsevő szivacsokra bukkantak az Oceana természetvédelmi szervezet kutatói a Földközi-tengerben. Német és olasz tudósok az olasz és spanyol partok mentén, nagy mélységben bukkantak a tengeri állatokra, amelyek - a Zootaxa szaklapban is megjelent cikk szerint - egyebek között kicsi rákokkal táplálkoznak. Egyes telepeik olyan eldugottan és mélyen (a vízszint alatt akár 700 méteren) találhatók, hogy csak víz alatti robotok segítségével tudták felfedezni őket.
Bővebben...

A Google+ megbuktatja a Facebook-ot?

GoogleA Google-t napi szinten használóknak talán már feltűnt, hogy a hét elején az oldal felső részére egy fekete sáv került, illetőleg a dizájn is megváltozott. Ez a keresőcég új projektjének még csak a kezdetét jelzi, ennél sokkal nagyobb dobásra készülnek a világcégnél. A fejlesztők jelenleg többek között egy, a Facebookhoz hasonló, de annál többet kínáló közösségi oldal létrehozásán munkálkodnak.
Bővebben...

Egy újabb találgatás, vagy valóban a patak a „bűnös”?

PatakA Németh hatóságok szerint nem kell további járványoktól tartani, mert meg van a bűnös. Frankfurt közelében egy patakból ki mutatták azt a kólibaktériumot, mely a hasmenéses járványt okozhatta. A mintavétel után egyértelműen megállapították, hogy a vízben fekáliával szennyezett kórokozók találhatók.
Bővebben...

Sok hűhó semmiért, az Airbus A380-as nem jön Magyarországra

Airbus A380Az óriásgép a Lufthansa legújabb szerzeménye, és Európa legnagyobb utasszállító repülőgépe az Airbus A380-as, még sem jön Magyarországra. Pénteken jelentették be, hogy a Lufthansa kénytelen volt elhalasztani az Airbus A380 első útját, mert késik a gép technikai átadása. Igazán szomorú hír azok számára, akik napok óta arra készültek, hogy igazi jó fotókat készítsenek arról a gépről, mely több mint 500 utast képes szállítani.
Bővebben...

Az Airbus A380-as villám látogatása, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren

Airbus A380Most már biztos, hogy a jövő héten, 2011. június 20-án hétfőn, 18 órakor érkezik Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre, a Lufthansa vadonatúj Airbus A380-asa. Az Airbus A380-as a Lufthansa színeiben 2010. június 06. óta repül, és ez a példány a nyolcadik a német légitársaság flottájában.
Bővebben...

3. oldal / 7

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>