2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány

Technika / Tudomány

Móni a Veszprémi csimpánz

MóniVeszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark 1963 óta tart csimpánzokat, melyek közül a leghíresebb és legismertebb Böbe volt. Böbe, a végtelenül okos és tanulékony csimpánz, aki még majom módjára festeni is tudott.
Bővebben...

Hová is zuhant az orosz Phobos-Grunt űrszonda?

Phobos GruntTöbb európai szakértő is egyetért abban,hogy az orosz Phobos-Grunt űrszonda el nem égett darabjai a Csendes-óceánba zuhantak, viszont ennek tényét még ellenőrizni kell - közölte hétfőn az Európai Űrügynökség (ESA).
Bővebben...

Becsapódott a Phobos Grunt orosz űrszonda

PhobosAz orosz űrkutatási hivatal szakemberinek jelentése alapján a meghibásodott Fobosz-Grunt orosz űrszonda a Csendes-óceánba csapódott. Az űrszonda el nem égett darabjai a chilei Wellington-szigettől 1250 kilométerre-nyugatra csapódtak az óceánba. A bejelentés után a Katasztrófa Védelem lefújta a riadót.

A Balaton felett suhant át a zuhanó Fobos-Grunt

MűholdA Balaton fölé érkezett a zuhanó Fobos-Grunt (Fobosz) műhold. Magyar idő szerint a Balaton Északi partján pontosabban Balatonfűzfő egén 19 óra 20kor jelent meg. Az eget kémlelve magát a műholdat nem lehetett látni, de a fölénk érkezett szonda mögött kb. egy másod percig egy parányi izzó csíkot lehetett megfigyelni.
Bővebben...

Kína területén landolhat az űrszonda

ŰrszondaÚjabb információk értékelése után, és az Orosz szakértők véleménye szerint Kínában, a Góbi sivatag területére csapódhat be a Fobosz (Phobos)-Grunt űrszonda maradványa.
Bővebben...

Magyarország területére zuhanhat a Fobos-Grunt űrszonda?

MűholdNem zárható ki annak a lehetősége, hogy az óriási Fobos-Grunt űrszonda a Magyar földbe csapódik. A 13 tonnás műhold előre láthatólag vasárnap magyar idő szerint 14 óra 12 perckor éri el a Földet, de a becsapódás pontos helyét a szakemberek továbbra sem tudták meghatározni.
Bővebben...

Látványos szombat esti csillaghullás

CsillaghullásA csillagászok előre jelzése szerint szombaton este a Föld bekerül egy üstökös felhőbe, melynek következtében óránként akár több száz meteoritot is láthatunk az égen. Augusztusban már megcsodálhattuk ezt az égi tüneményt, és most szombaton ismét részesei lelhetünk - e csodálatos természeti jelenségnek. Reméljük az időjárás is kedvező lesz, mert a sötét égen akár meteorzáporok is előfordulhatnak.
Bővebben...

270 ingyenes zenei program lesz a Hangfoglaláson

HangfoglalásImmáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Hangfoglalás szeptember 30. és október 2 között. Ahogy az elmúlt években, idén is a SYMA Sport- és Rendezvényközpont ’A’ és ’C’ csarnokában lesz Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációja. A 8000 négyzetméteren 100 kiállító mutatja meg, hol is tart 2011-ben a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. A 3 nap alatt több mint 270 zenei esemény lesz. Minden program ingyenes.
Bővebben...

Nyomozz Siófokon!

KrimiestekBudapest után július 27-től már a Balaton partján is lehetősége nyílik a krimi kedvelőinek, hogy kibontakoztathassák rejtélymegoldó képességeiket. A krimiestek.hu szervezésében Siófokra is elérkezik a „Mozdulj ki és nyomozz!” elnevezésű játék. A feladat egy bűnügy felgöngyölítése, melyhez Siófok közterülete adja a helyszínt.
Bővebben...

2. oldal / 7

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>