2019. Május 22., Szerda

Útvonal: Szabadidő Technika / Tudomány A koffein fogyasztása gátolhatja a teherbeesés esélyeit

A koffein fogyasztása gátolhatja a teherbeesés esélyeit

KávéKutatások szerint a sok koffein fogyasztás gátolja a teherbeesés esélyeit. Sean Ward, a Nevadai Egyetem munkatársa szerint- az erre irányuló kísérleteket csak egereken végezték, de az eredmények hozzájárulhatnak az emberben végbemenő folyamatok megértéséhez.

A fokozott koffeinfogyasztás megmagyarázza, hogy egyes nőknek miért kell több időt várni arra, hogy teherbe essenek. A petesejtnek az a feladata, hogy eltaláljon a méhbe, de az út megtételében, parányi csillószőrök és a petevezeték falának izom összehúzódásai segítik. A kutatók a petevezeték izomzatának működését vizsgálták az egereken, melynek következtében megállapították, hogy a koffein gátolja a vezeték falának működését annak összehúzódását. A kutatások során arra a megállapodásra jutottak, hogy az izmoknak sokkal nagyobb szerepe van a petesejt továbbjuttatásában, mint a csillószőröknek, mert ha az izommozgás megszűnik, akkor a petesejt nem tudja folytatni az útját.

A petevezeték működésének pontos ismerete nem csak a teherbeesés feltételénél lenne nagy segítség, hanem egyek betegségek pl. a medencetájék gyulladásai, nemi úton terjedő betegségek vagy a méhen kívüli terhességek kialakulása szempontjából is lényeges előrelépést jelenthet.

Címkék: egészség | kávé

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>