2019. Augusztus 26., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Zenés Nyári Esték Szigligeten

Zenés Nyári Esték Szigligeten

SzigligetJúnius 16-tól augusztus 11-ig a szombat esték nem csak a jó időről, a csodálatos tájról vagy a vár történelmi érdekességéről szólnak Szigligeten, hanem az olyan programokról is, mint a Csík Zenekar, a Benkó Dixieland Band, a Holdviola, a Papa Jazz Seven, a Balkán Fanatik vagy a Szélkiáltó együttes koncertje.

A szigligeti vár színpadán nyáron koncertek és színvonalas produkciók, zenés és folklór programok váltják egymást, de emellett az érdeklődők színházi előadásokat ugyancsak megnézhetnek, így akár „Az államalapítástól Európáig” című rockoperát, vagy operett válogatást is.

A rendezvénysorozat június 16-án a Magyar Dudazenekar fellépésével indul, akiknek a műsora a hagyományos népzenén alapul. Az 1989-ben alakult együttes tizenhárom tagja élvonalbeli népi zenekarok álltak össze, hangszereik pedig az öreg pásztorok tanításai szerint készültek. Június 23-án úgyszintén egy népzenei hatású élményben lehet részünk. Azon az estén a kortárs magyar és világirodalom verses gyöngyszemeit megzenésítő, pécsi illetőségű Szélkiáltó együttes lép a vár színpadára. Június utolsó napján a 2002 óta létező Balkan Fanatik együttes koncertezik Szigligeten, akik bár műfajokat keverve, de népzenén alapuló elektronikus zenét játszanak.

Július 7-én a Megarox Produkció kétórás rockoperáját nézhetik meg a Nyári Esték érdeklődői, „Az államalapítástól Európáig” címmel. Egy héttel később a Papa Jazz Seven koncertje látható, akik nem csak jazzt, de dixieland-et és ragtime-ot is játszanak; azzal a különlegességgel, hogy főleg magyar nyelvű énekkel kísérik. Július 21-én a Holdviola zenekar húzza el a nótánkat, akik hat esztendős múltra tekinthetnek vissza, mégis csak tavaly kapták meg az Fonogram Év felfedezettje-díjat. Zenéjükben a népdalokat rock-, pop- és alternatív-elektronikus zenei komponensekkel vegyítik, fiatalos, mégis letisztult hangzást elérve. Előadásaik különlegessége, hogy műsorukban táncos és színházi elemek is helyet kapnak. Július 28-án a Benkó Dixieland Band visszatérő vendégként áll a Szigligeti vár színpadára, hiszen az elmúlt években sorra sikeres koncerteket adtak, ezért idén a szervezőktől újra meghívást kapott a kiváló jazz-zenekar.

Augusztus első szombatján újra a Megarox Produkció előadását élvezhetjük, aznap az „Emlékszel még…” címet viselő operett-összeállításukkal állnak a nézők elé.  A Nyáresték augusztus 11-én a közönségkedvenc Csík zenekar koncertjével búcsúzik a látogatóktól, de a nyárnak hála, Szigliget nem marad program nélkül azután sem.

Címkék: nyár | Szigliget | zene

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>