2019. Augusztus 23., Péntek

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Siófoki Városnap

Siófoki Városnap

Siófok AdventHagyományosan advent első vasárnapját megelőző pénteken rendezik meg Siófok Városnapját. Az idei jeles nap alkalmából új főteret, könyvtárat kapott a város, ezeken a helyszíneken és a felújított víztoronynál várják az érdeklődőket november 25-én és 26-án egy kis ünneplésre. Ezen a napon gyúlnak fel Siófok karácsonyi fényei, megkezdődik a jótékonysági vásár, és megtekinthetjük a rekord méretű mézeskalács házikót.

A főtéren tartandó egész napos vásárban a helyi civil szervezetek adománygyűjtés céljából kínált portékájából válogathatunk, forralt bort vagy meleg teát kortyolgatva. Idén a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének Siófoki Csoportja javára utalják át a bevételt.

A hivatalos ünnepség a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár ünnepélyes átadásával kezdődik, ami után idegenvezetők kíséretében bárki bejárhatja az új létesítményt. Délután a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében a Diótörő Balett Egyesület ingyenes gálaműsorára kerül sor. A látványos produkciót követően elsötétül a főtér, majd felkapcsolják a karácsonyi díszkivilágítást, ami minden eddiginél csillogóbb látványt ígér az adventi vásározók számára.

A főtér másik fontos látványossága a világrekord méretű, 20 négyzetméteres mézeskalácsház, melyet 5850 darab mézeskalácsból készített el egy helyi pékség és a siófoki iskolások. Az advent alatt ebben a házikóban lakik majd a Mikulás.

Vasárnap este ugyancsak ingyenes ünnepi operett gálát tartanak a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol fellép Tokody Ilona, Frankó Tünde, Teremi Trixi, Kiss B. Attila, Muskát András, Bozsó József, valamint a Váci Szimfonikus Zenekar Farkas Pál karmester vezényletével.

Címkék: karácsony | siófok

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>