2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Mulatságok Freddie Mercuryra emlékezve

Freddie Mercuryra emlékezve

Freddie MercuryHúsz éve, hogy eltávozott a Queen együttes énekese, Freddie Mercury. A sztár Mercury Farrokh Bulsara néven született Zanzibáron, 1946. szeptember 5-én. Angliába 1964-ben érkezett, majd 1971-ben megalakult a Queen együttes. Az igazi sikert 1975-ben A Night At The Opera című lemez megjelenésével aratták, majd sorban egymásután jelentek meg az újabb lemezek:

We Will Rock You, a Radio Ga-Ga, a Don't Stop Me Now vagy a The Show Must Go On. A nyolcvanas években derült ki, hogy Freddie Mercury a saját neméhez is vonzódik. Mielőtt rájött, hogy homoszexuális hat évig Mary Austinnal osztotta meg az ágyát. Mercury bevallotta neki hogy meleg, így kapcsolatuk fizikailag teljesen megváltozott, de mint barát az utolsó percig mellette volt. Az énekesnél a HIV-fertőzést 1987 tavaszán állapították meg, de a sztár a betegségét mind végig titkolta.

Végül halála előtt egy nappal volt hajlandó elismerni, hogy AIDS-ben szenved. 1987-ben a 41. születésnapját ünnepelve így nyilatkozott: „Teljes életet éltem, ha holnap meghalok, nem érdekel. Tényleg már mindent láttam”. Majd négy év múlva meghalt.

Címkék: külföld | zene

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>