2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Kultúra Zsinórcsipke minden mennyiségben…

Zsinórcsipke minden mennyiségben…

ZsinorFebruár 22-n valóban sok zsinórcsipke alkotást csodálhattunk meg a Balatonfűzfőn működő Kézműves Klubban. A csodálatos horgolt termékek alkotója Csuka Péterné Marika, aki a nyílt napon a csipke készítés eredetéről és annak történetéről tartott előadást.

Mint érdekességet szeretném megemlíteni, hogy a zsinórcsipke nevében foglalja legfontosabb alapanyagát, a zsinórt. A zsinór csipke, egy vegyes csipke változat, melynek készítése, különleges technikát igényel. Meghatározó rajzolatát horgolt zsinórral képezzük az oldalán levő hurkokkal rögzítve és varrott csipkével díszítjük a fő motívumait. Az előadás iránt nagy volt az érdeklődés,- a vendégek kíváncsian hallgatták a zsinórcsipke történetét és annak készítési módját.

A sok látogató közt még egy-két férfiú is akadt. Nem csak megcsodálhattuk, hanem ki is próbálhattuk a csipke készítését.

Marika alkotásai szinte minden évben megtekinthető az AMKA által rendezett kiállításon. Kezei közül szép és ízléses termékek kerülnek ki. Ezen a nyílt napon tartott előadással megint gazdagabbak lettünk.

Címkék: Balatonfűzfő

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>