2019. November 12., Kedd

Útvonal: Szabadidő Kultúra Varázslatos baba kiállítás Veszprémben

Varázslatos baba kiállítás Veszprémben

BabákVeszprémben Február 14-én a nagyközönség számára egy újabb gyűjtemény megtekintésére nyílt lehetőség. Az Isten hozott a babaházban című kiállítás elrepít bennünket a gyerekkor csodálatos mese világába. A Városi Művelődési Központ és Könyvtárban Marton Erzsébet porcelánbaba gyűjtő tárlatát, Lakatosné Kositzky Anett, a VMKK igazgatóhelyettese nyitotta meg. A megnyitón a Csermák Antal Zeneiskola növendékei közreműködtek, Turányik Júlia és György Márton.

Minden baba egy-egy történetet mesél el. Itt életre kelnek a múlt századból származó osztálytermek, varrodák, színházak, kertészetek és kirándulások. Szinte megelevenedve, előlépnek a német mesékből a csodálatos tündérek, és ami még igazán különlegességnek számít, az a barokk korból származó porcelánbabák, melyek szintén láthatók a tárlat megtekintése alkalmából. Marton Erzsébet 10 éve gyűjti a porcelánbabákat, melyek főleg a mai porcelán művészek alkotásai. Elmondása szerint mindig is babás volt, szeretet játszani velük. Főleg porcelánbabákat gyűjt, de elvétve akad egy- két kaucsuk baba is. Sokat ajándékba kapott, de a nagy részét inkább az interneten keresztül szerezte be.

A mosolygós vidám babákat látva, a látogató újra gyereknek érezheti magát, melegség költözik a szívébe. A gyűjtemény jelenleg 270 darabnál tart, és ezek közül a legkisebb 6-7 cm, és a legnagyobb 1, 20 méter magas. Persze ezeket a babákat fel is kell öltöztetni, ezért a tárlaton babaruhák illetve kis cipők is kiállításra kerültek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen gyűjtemény minden kislány szívét megdobogtatja. A tárlat március 10-ig a VMKK előcsarnokába tekinthető meg. Ez akár egy jó közös családi program is lehet!

Címkék: kiállítás | kultúra | Veszprém

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>