2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Kultúra „Újra öltünk és örökítünk”

„Újra öltünk és örökítünk”

„Újra öltünk és örökítünk”Az „Újra öltünk és örökítünk” című programsorozat 2013-ban,a Nemzeti Művelődési Intézet keretében indult el. A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2014. októberétől ismét útjára indult a projekt, melynek feladata a népi kultúra értékeinek tanítása, bemutatása, gyakorlása és megőrzése az utókornak.

 

Veszprém megyében öt település indított hímző szakkört. A szakkörök, az általuk készített csodálatos hímzéseket 2015 márciusában, egy kiállítás keretében mutatták be. A települések között szerepelt Balatonfűzfő is, melynek kiállítási anyagának bemutatására 2015. március 24-n Balatonfűzfőn, a Jókai Közszíntérben került sor. A megjelent vendégeket Gróf Tibor, a balatonfűzfői Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntötte.

A kiállítás alakalmából Mihalcsik Márta módszertani referens, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának munkatársa köszönetet mondott a programban részt vevőknek. A kiállítást Kontics Mónika az önkormányzat pénzügyi, településfejlesztési és humán bizottságának elnöke nyitotta meg. A szakkör munkáját és annak értékelését Szuperné Bohus Judit népi iparművész, a szakkör vezetője mutatta be.

A kiállításon megcsodálhattuk a Balaton felvidék különböző hímzéseit. A szakkör vezetője elégedettségét fejezte ki a részvevők munkáját illetően. A balatonfűzfői hímző szakkör tagjai: Baranyainé Csomai Katalin, Bálintné Boa Zsuzsanna, Csuka Péterné, Imre Simonné, Keczer Józsefné, Németh Józsefné, Papp Józsefné, Puskorics Jánosné, Rutterschmidné Tüzes Éva, Szanyi Józsefné. Szuperné.

Végezetül, de nem utolsósorban a résztvevőket, jó munkájuk elismeréseként egy-egy oklevéllel jutalmazták. A kiállítást Farkas Sándor versmondása, a Balaton Dalkör, Ticz Balázs és Kovács Anita népdal előadása tette színesebbé.

Címkék: Balatonfűzfő

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>