2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Szabadidő Kultúra Sulák Martina a 2014-es 189. Anna-bál szépe

Sulák Martina a 2014-es 189. Anna-bál szépe

189. Anna-bálSulák Martinát (Balatonfüred) választotta a szakmai zsűri a 189. Anna-bál szépévé szombat este Balatonfüreden. Martina első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, második udvarhölgye pedig a budapesti Szóráth Sara lett.

Az előző évhez hasonlóan idén is visszatértek az eredeti hagyományokhoz, a bálozók szavazatai alapján került ki az a 15 hölgy, akikből aztán a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit.

Rendeljen a 189. Anna-bálon készült képekből online, vagy vásárolja meg a teljes kollekciót egy egyedi különleges DVD-lemezen!

A bálkirálynő jutalma, a hagyományokhoz híven idén is az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott. Az Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap háromnegyed tizenegykor mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon, majd a tradícióknak megfelelően kocsikáznak a városba.

2014-es Anna-bál

Szóráth Sara (balra) a második udvarhölgy, Sulák Martina (középen) a 2014-es bál szépe és Lukács Réka (jobbra) az első udvarhölgy

Az Anna-bálon adták át minden évben idén is a Kiss Ernő-díjat, melyet Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója kapott.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Címkék: anna bál | Balatonfüred

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>