2019. Augusztus 23., Péntek

Útvonal: Szabadidő Kultúra Keszthelyi Nyári Játékok – a Festetics kastély kertjében

Keszthelyi Nyári Játékok – a Festetics kastély kertjében

VárszínházA július 6. és augusztus 18. között rendezett XIII. Keszthelyi Nyári Játékok során idén 22 alkalommal láthatnak 12 produkciót a nézők, amely majdnem kétszer annyi előadást jelent, mint az elmúlt évben.

A Festetics kastély kertjében megrendezett színházi programsorozat a nyári főszezonban hét héten keresztül várja a nézőket színházzal, koncerttel és tánccal.

A programsorozat csakúgy, mint az eddigi években, a Centrál Színház szervezésében jön létre, azonban idén már nem csupán a Centrál Színház előadásait láthatja a közönség a kastélykertben. A repertoár meglehetősen széles. Lesz gyerekdarab Simon Kornél rendezésében a Balaton Színházban (A Hang-villa titka), lesz Beatles-koncerttel egybekötött vígjáték (Black Comedy), de Keszthelyre érkezik a Centrál Színház egyik legnagyobb sikere, a Pletykafészek és a már hatodik éve játszott remek Woody Allen darab, a Semmi pánik is, valamint először lesz látható Keszthelyen a Centrál Színház egyik emblematikus előadása, a New york-i komédia.

Ezekben a komédiákban olyan színészekkel találkozhat majd a közönség, mint Rudolf Péter, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Simon Kornél, Haumann Péter, Scherer Péter, Magyar Attila, Borbás Gabi és Kern András. De az Orlai Produkció legendás zenés estjében fellép még Udvaros Dorottya, Kulka János és Cserhalmi György is, akik Básti Julival együtt Dés László és Bereményi Géza dalokat fognak énekelni.

Ezen kívül sor kerül három fergeteges tánc-showra is, amelyet az ExperiDance tánctársulat mutat be a kastélykertben. Az Esszencia című előadásuk a társulat produkcióinak gyöngyszemeiből összeállított műsor, a Revans a Ludas Matyi-történet táncos feldolgozása, az Ezeregyév pedig a magyar a történelembe kalauzolja el a nézőket. Ezen kívül még a világhírű grúz tánctársulat, a Shavlego produkcióját is megtekinthetik a nyár folyamán az érdeklődők.

Az idei eseménysorozatra több, mint 10 000 nézőt vár a Keszthelyi Nyári Játékok.

Az esemény főtámogatója a Danubius Hotels és a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum.

Címkék: Keszthely | színház

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>