2019. Május 21., Kedd

Útvonal: Szabadidő Kultúra Húsvét és a böjt

Húsvét és a böjt

BöjtTavasszal újjá élednek a növények, új rügyek virágok nyílnak a fákon, és megkezdődik a természet ébredése. Erre a megújulásra az emberi szervezetnek is szüksége, és igénye van. Ez idő alatt kiürültek a felesleges salakanyagok és a felgyülemlett mérgek, melyek ártalmasak az emberi szervezetre.

A böjt nem mai szokás, mivel annak idején, közel két évezrede a keresztények már koplalással várták Jézus feltámadásának jöttét. Húsvétünnepét a negyvennapos nagyböjt előzi meg, melyet Jézus ugyanennyi napig tartó böjtölésének és kínszenvedésének emlékére, hamvazószerdától húsvét vasárnapig tartottak meg. Ez alatt az idő alatt nem fogyasztottak húst, legfeljebb halat. Sokan kérdezik, hogy mikor van Húsvét, és honnan tudták annak idején ezt? Nos március 21-e után az első telihold után következő vasárnap van húsvét. A vallás szerint az úgynevezett Utolsó Vacsora alkalmával tartoztatták le Jézust és tanítványait, ez pedig a Biblia szerint az akkor ünnepelt zsidó Peszach első napján volt.

A böjt, napjainkban is szokás, és talán sokkal indokoltabb, mint azt gondolnánk, mivel egyre kevesebb időt, energiát fordítunk arra, hogy egészségesen táplálkozzunk. Persze böjtölni lehet, de megfontoltan és okosan, és ha valaki komoly tisztító kúrát szeretne tartani, annak orvosi felügyelet mellett ajánlatos.

Címkék: egészség | húsvét | ünnep

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>