2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Szabadidő Kultúra Balatonalmádi: Nagy András emlékkiállítása

Balatonalmádi: Nagy András emlékkiállítása

Nagy András72 éves korában elhunyt Nagy András, Balatonalmádi népi iparművésze. A Pannon Kulturális Központjában a művész 64 alkotását állították ki. Halála után égy hónappal Boros Lajos önkormányzati képviselő nyitotta meg a kiállítást.

Nagy András 1940-ben Berettyószentmártonban született, - szülei mészégetők voltak. A művész nagycsaládban négy testvére nevelkedett. A fafaragás mesterségét 1980-ban választotta,- az első kiállítása Várpalotán volt, majd innen egyenes út vezetett az kiállítások sokasága felé. Az elmúlt évek alatt több mint hatvan alkotását mutatták be, itthon és külföldön. Alkotásaival Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, az USA-ban találkozhatunk. Szerette Balatonalmádit és a város is szerette őt,- 2011-ben itt szentelték fel az egyik legnagyobb Betlehem kompozícióját. A város nem feledi művészt és alkotásait.  A kiállítás december 03-ig, tekinthető meg a kulturális intézmény nyitva tartási rendje alatt.

Címkék: Balatonalmádi | kiállítás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>