2019. November 12., Kedd

Útvonal: Szabadidő Kultúra Az örök ifjú Vágfalvi Ottó festőművész tárlata, Balatonfűzfőn

Az örök ifjú Vágfalvi Ottó festőművész tárlata, Balatonfűzfőn

Vágfalvi OttóVágfalvi Ottó festőművész, 2011. március 23-án, egy újabb csodálatos tárlattal lepte meg a kiállítás vendégeit. A tárlat megnyitása, az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek közreműködésével kezdődött el.

A művelődési intézmény igazgatója Tóth Betty, köszöntötte és egyben megnyitotta a művész által nem számolt, legújabb kiállítását. Vágfalvi Ottót, Balatonfűzfő polgármestere, Marton Béla is üdvözölte, és pár szóban méltatta a mester művészetét.

A művész első önálló kiállítása 1950-ben volt Balatonfűzfőn, (61 évvel ezelőtt) majd számtalan tárlatok követték a világ minden részén. Képeivel és színvilágával a tökéletes harmóniára törekszik, és vásznain igyekszik, visszaadni az évszakok eredeti színeit. Vágfalvi Ottót sokan a Balaton festőjének tartják, mert számára a Balaton az igazi téma. A kiállításon bemutatott festmények az elmúlt tíz év alkotásainak válogatásából tevődött össze.

A művész 1925-ben Szerencsen született, Sárospatakon érettségizett, majd 1949-ig a Képzőművészeti Főiskola növendéke volt. Mesterei voltak: Burghardt Rezső, Berény Róbert, Bencze László. Majd Balatonfűzfőn telepedett le, és az ifjúVágfalvi Ottó pályafutása itt, a fűzfői Nitrokémia Ipartelen kezdődött el, mint propagandistaként dolgozott, majd a művelődési ház igazgatója lett, és 21 évig, mint  művészeti felügyelő tevékenykedett.

A tárlat április 15-ig tekinthetik meg a város Művelődési Központjában, 10 és 18 között. A művész az óta is Balatonfűzfőn él és alkot, festi a Balaton meg-megújuló színvilágát. Reméljük, hogy még sokáig csodálhatjuk az újabbnál újabb festményeit, és ehhez kívánunk jó egészséget, és örömteli alkotást!

Címkék: festészet | kiállítás | kultúra | Vágfalvi Ottó

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>