2019. Augusztus 23., Péntek

Útvonal: Sport Vegyes Balatonfüred: Sárkányhajó Roadshow 2012

Balatonfüred: Sárkányhajó Roadshow 2012

SárkányhajóBalatonfüred, 2012. június 23-n országos Sárkányhajó Roadshow versenyének lesz színhelye. Maga a sportág Dél-Kínából származik, több mint 2000 éves történetre tekint vissza.  A Sárkányhajózás történetéhet legenda is fűződik, miszerint Ou Yuant Kínai költőt hamis vádak miatt hazaárulással vádolták, ezért az országból száműzték.

A költő, a korrupt Chu Király kormány elleni tiltakozásaként a Mi Lo folyóba vetette magát. A kínaiak szeretett költőjüket nem feledték, ezért a halászok versenyt rendeztek, hogy megtalálják Ou Yuant holttestét.  Annak érdekében, hogy a halak a testet fel ne falják doboltak és a lapátokkal csapkodták a vizet, ezzel is megzavarva az állatokat.  Kínában azóta minden évben, az ötödik holdhónap ötödik napján rendezik meg a sárkányhajó ünnepét, mely hatalmas ünnepséggel, színpompás felvonulással társul.

Az első sárkányhajó 1982-ben Duisburgban mutatkozott be,- versenyként 1987-ben a kajak-kenu VB kísérő programjaként szerepelt.
További információ és részvételi feltételek: WWW.KAJAKENUSPORT.HU

Címkék: Balaton | Balatonfüred

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>