2019. Augusztus 26., Hétfő

Útvonal: Fesztiválok További fesztiválok Hetedszer is Ghymes Fesztivál

Hetedszer is Ghymes Fesztivál

GhymesMesebeli szám a hetes, gondolhatja a sajátos stílusú együttes is, akik 2012-ben újra megrendezik népszerű fesztiváljukat. Július első hétvégéjén ismét Tapolca, Hegymagas és a Szent György-hegy ad a Ghymes Fesztiválnak, ahová idén is beköltözik a zene, a tánc, az irodalom és a színház.

A badacsonyi borvidék panorámája egyébként is turistacsalogató, de a Szarka testvérek által megálmodott összművészeti fesztivál miatt önmagában is rengeteg látogató érkezik a hegyre, hogy egy három napos kiruccanás erejéig a borok és a kilátás mellett a programokat is élvezzék.

A július 6-i fesztiválnyitó után, amin a Juhos zenekar közreműködik, a Szent György pince nagyszínpadán a névadó együttes kezdi meg a rendezvényt, Bennünk van a kutyavér című gyermekműsorával. A kultúra területén tovább barangolva Kálnay Adél József Attila díjas író tart felolvasó estet, majd a Forrás Színház lép színpadra Karnyóné című darabjával, melynek a főszerepét Bánsági Ildikó alakítja. A remek este a Juhos zenekar moldvai csángó bulijával ér véget.

Szombaton már reggel beindulnak a programok, geotúrán, zenés borkóstolón, filmvetítésen vagy bábszínházi előadáson töltheti el az ember az idejét. Délután aztán a Pántlika együttes csallóközi népzenét játszik a közönségnek, utánuk a Veszprémi Petőfi Színház társulata Vigasságok és balgaságok címmel furfangos székely népmeséket ad elő. A 21 órától a házigazda Ghymes Szikraszemű műsora kezdetére már minden látogató biztos jókedvvel indul az estének, hogy aztán jót mulasson a Pántlika együttes ugrálós buliján.

A változatos programkínálat mellett lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója, akik pedig megéhezne, azokat lacikonyhák várják.

Címkék: Badacsony | Tapolca | zene

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>