2019. Február 18., Hétfő

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Slayer-készültség a Hegy’en

Slayer-készültség a Hegy’en

HegyTeltházas hip-hop bulikon és rocklegendák koncertjein tombolt csütörtökön a Hegyalja közönsége. A Foreign Beggars, Nathan „Flutebox” Lee és a Magyarországon első nagykoncertjét adó Mastodon osztoztak a fesztiválozók tömegein.

Csak a Hegy’re jött haza Németországból az Ektomorf, Téglás Zoli a Pennywise élén érkezett, hogy a Hegy’ backstage-ben készülő utánozhatatlan marhapörköltet megkóstolhassa. A Firkin klipet forgatott, a Kiscsillag a borfalu finomságaival ismerkedett. A Guano Apes már hangol az esti koncertjére a Hegy’ Nagyszínpadon, a Slayer busza pedig most gurult be a fesztiválterületre, ahol zavartalanul süt a nap.

A nagy melegben egyenesen a Tisza hűsítő vízéből indultak a koncertekre a fesztiválozók, hogy csurig töltsék a színpadok előtti tereket a Hegy’en. Jéghideg furmintfröccsökkel felszerelkezve mentek több ezren az Angliából szállított zenei kuriózumok ízeit élvezni: a fuvolás beatboxos Nathan Flutebox Lee olyan újdonságot szállított a hegyaljásoknak, amivel teletöltötte a Borsodi Malátabárt. Az egy ritmusra hullámzó tömeg túlcsordult a sátor szélein, a Foreign Beggars partyjára csápoló kezek erdejévé sűrűsödött. Az elsöprő, több órás ritmusörvénybe a magyar hip-hop élvonalas Hősök és Akkezdet Phiai húzták magukkal a közönséget.

Amerikából két csapat is érkezett, akiket már nagyon várt a magyar közönség. A Mastodon tagjai, akikkel a szemfüles fesztiválozók koccinthattak és közös képet is lőhettek, az árnyékban borozva készültek a fellépésükre. Az együttes Magyarországon először a Hegyalján adott nagyszínpados koncertet: sűrű, hipnotikus metál masszával árasztották el a fesztivált, sokszínű, kontrasztos, mégis szerves egésszé formálódó zenéjükkel a Hegy’en is bizonyították, hogy a Mastodon a kemény zene reneszánsza és jövője. A legendára a hegyaljások kedvenc amerikai zenésze, a magyar származású Téglás Zoli készítette fel a közönséget. A HC-isten, miután fejest ugrott a Pennywise zenéjére tomboló tömegbe, kedvenc hazai ízeivel töltötte fel újra az elemeit: a backstage-es marhapörköltöt most sem hagyta ki.

Az MR2 Furmint Klubnál is komoly volt a nyüzsgés: Lovasi András a Kiscsillag koncertje után a borfalu furmintjait kóstolta végig, a hegedűs-fuvolás ír zenével közönséget vadító Firkin következő klipjét rögzítette a hegyaljás fellépésén. A gitárosabb vonal elkötelezettjeinek a Jurij és a Vad Fruttik játszott. Keményebb zenékre is lehtett tombolni: az itthon kizárólag a Hegyalján fesztiválkoncertező Farkas Zoliék, azaz az Ektomorf eszelősen kemény bulit csináltak, amit az utánuk fellépő Deicide és Belphegor még tovább fokozott.

A Slayer megérkezett, A Guano Apes hangol

Rakamazon a hegyaljások már számolják vissza az órákat, amikor a metálvilágban harminc éve főszerepet játszó Slayer végre nekilódul, hogy darabjaira szedje a színpadot. Az amerikai thrashmetál csapat már megérkezett a fesztiválra, a zenészek a zavartalan Tisza-parti napsütésben készülnek az estére. A vonatokon, buszokon, az autópályákon rengetegen tartanak a Hegy’re, hogy ők is ott lehessenek a nyár legjobban várt koncertjén. Amíg az ország minden szegletéből érkeznek a további fesztiválozók, az extravagáns hangú dögös énekesnő, Sandra Nasic és csapata, a Guano Apes már hangol a bulira. A pár év kihagyás után újult erővel dübörgő rocknégyes az új Bel air című korongról is hoz dalokat a fesztre. A mai nap nagyon erősnek ígérkezik.

Címkék: fesztivál | hegyalja | Tokaj

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>