2019. Június 27., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Nyitáskor és záráskor is rekord a Hegy’en

Nyitáskor és záráskor is rekord a Hegy’en

HegyaljaRekordszámú hegyaljás járt az elmúlt négy napban Tokajban és Rakamazon. Az eddigi legerősebb nyitónapon a Scooterre, majd a többi, közel 200 fellépőre, a Slayerre, a Guano Apesre, a Mastodonra, a stand up comedysekre és a többiekre összesen 85 ezren voltak kíváncsiak. Szombaton a 30Y a fesztiválozókat is a színpadra hívta virtuálisan, a hatalmas zárókoncertet a Kosheen adta.

A 12. Hegyalján, tökéletes fesztiválidőben, bemutatkozott az új helyszín, a világzenés MR2 Furmint Klub és a fesztiválkártya. „Nagyon boldoggá tettetek ma este. Köszönet mindenkinek, aki megszervezi ezt a fesztivált! Csak így tovább!” – mondta Sian Evans, a Kosheen énekese a Hegy’ Nagyszínpad utolsó koncertjének végén, szombat este, a búcsúzó fesztiválozóknak. A Hegyalja Fesztivál utolsó estéjén a törtütem-díva és csapata közel másfél órás koncertet adott: a koncert újabb, alacsonyabb tempójú dalokból folyamatosan gyorsult, hogy a csúcspontra a Catch You és a Hide U Kosheen-himnuszokkal jusson el. Nem csak a Kosheen érezte magát remekül a Hegy’-en, Dave Lombardo, a Slayer dobosa szombaton reggel 4 óráig mulatott a fesztiválozókkal a Jäger Bárban.

A zenekarok és a közönség nem csak a Kosheen koncerten olvadt egybe: John B is remekül érezte magát rajongóival; a Borsodi Malátabárról a héten nem először derült ki, hogy a helyszín kinőtte magát és az extravagáns DJ fellépésén is úgy túlcsordult fesztiválozókkal, mint a hazai hiphop nagyágyúinak, Copy Connak, Akkezdet Phiainak vagy a Hősöknek fellépésekor.

A hazai fellépők sem tétlenkedtek a fesztivál utolsó napján: a 30Y különleges Hegy’-re készített vetítésében virtuálisan a Hegy’ Nagyszínpadra hozta azokat a hegyaljásokat, akik korábban a Facebookon küldték el az együttesnek a fotójukat. A Subscribe különleges vetítéssel nem készült, sodró lendületű koncerttel viszont igen: a Pepsi Nagyszínpad környékére is kikerülhetett volna a teltház tábla. A koncert előtt a Subscribe tagjai az egyik rajongójukkal találkoztak, aki az energikus csapat legfrissebb albumának, a Bookmarks-nak is boldog birtokosa lett. Olaszország is a színpadhoz méltó színvonalon képviselte magát: az Alejandro-átiratáról ismert Helia megmutatta, hogy saját számai is értő fülekre találnak Hegy’ közönségében. A Pepsi Nagyszínpad 2011-es programját az idei fesztivál egyik legizgalmasabb koncertjével a Grand Mexican Warlock zárta, a csapat egyedi hangzása és energiája a hajnali 2 órás kezdés ellenére is sok hegyaljást mozgatott át alaposan.

A napsütés végig zavartalan volt, pénteken egy zápor hűtötte kellemesebb hőmérsékletűre a Hegy’ levegőjét.

Furmint, színház, rádiókabaré

A Hegy’ új fesztiválhelyszíne, az MR2 Furmint Klub a Genesis gitárosával kiegészült Djabéval, Kerekes Banddel, Csík Zenekarral, a fesztiválon klipet forgató Firkinnel mutatkozott be. A hegyaljások a nép- és világzenét legalább annyira szerették, mint a Borfalu különleges kínálatát. A régió legjobb borászai kínálták a furmintokat és a szamorodnikat a RE:pohár itt debütáló boros változatába.

A Paulay Ede Színházban, a fesztivál városi helyszínén a Magyar Rádió a fesztiváltörténelemben először, élőben rögzítette a Rádiókabarét. Ugyanitt ünnepelte 25. születésnapját a L’art pour l’art Társulat.

Sörrel zölden

A Zöld Fesztivál minősítéshez híven idén is a környezettudatosság jegyében zajlott a fesztivál. Az elmosható, visszaváltható poharaknak és söröskorsóknak köszönhetően a Hegy’en idén is jelentősen kevesebb hullaék keletkezett, mint a RE:pohár bevezetése előtt.

Amikor nem a party, akkor a kreatív újrahasznosítás volt soron a Borsodi Malátabárban. Az Alkotópont iparművészeinek segítségével a fesztiválozók a négy nap alatt közel ezer ajándéktárgyat készítettek sörös dobozból. Fülbevalók, nyakláncok, táskák, övek, hajtűk, virágok formájában keltek új életre a kiürült bádogok, amik így nem a szemét mennyiségét gyarapították.

Idén a műsorfüzet előállítása is kevesebb környezeti terhelést okozott, mert a szervezők kevesebb műsorfüzetet készítettek, mint tavaly. A hiányzó műsorfüzeteket, idén a Hegyalja 2011 mobilalkalmazás pótolta: az alkalmazás virtuális műsorfüzetként működött a fesztiválozók okostelefonjain.

Címkék: fesztivál | hegyalja | Tokaj

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>