2019. November 12., Kedd

Útvonal: Belföld Turizmus 14. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás

14. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás

Utazás kiállításVasárnap 2011. 04. 10-n megtartották a 14. Veszprém Megyei Utazás Kiállítást, melynek idén is a Pannon Egyetem aulája adott otthont. A Kiállítást Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott nyitotta meg. A látogatottság a gazdasági, piaci válság ellenére jó eredménynek mondható, állapította meg köszöntőjében a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Lasztovicz Jenő.

A kiállítók száma idén is 100 körül mozgott. A 14. Utazás Kiállításon 95 turisztikai szolgáltató képviseltette magát, ezen kívül Ciprus, Szlovákia, és Málta képviselői is jelen voltak, ami azt jelenti, hogy a kiállítás híre a határon túlra is eljutott. A rendezvény a mai napig is ingyen látogatható, ami ritkaságnak számít, és a látogatók száma mára már elérte 9-10 ezret is. Veszprém alpolgármestere Brányi Mária, köszöntőjében külön kiemelte, hogy a turizmus egy kitörési lehetőség a város részére, mellyel, sokkal nagyobb és szélesebb körben ad lehetőség arra, hogy bemutassák a megyeszékhelyét, és ez által az idelátogatók elvigyék a város jó hírét. I

dén a turisztikai szakmai seregszemle díszvendége Békés megye volt, melyet Farkas Zoltán a Békés Megyei Közgyűlés elnöke képviselt (Körösök-völgye). A területen szinte mindenki megtalálhatja a maga számára a fontos, és hasznos kikapcsolódási lehetőséget. A csodálatos termál- és gyógyvizek gyógyulást nyújtanak az idelátogatók számára. Ezen a részen, Békés megyében találhatók a legtöbb gasztronómiai mesterszakácsok, a legtöbb olimpiai a világbajnoki címekkel együtt. A kormánymegbízott elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv „Gyógyító Magyarország- Egészségipari Program” keretében olyan pályázatok nyílnak meg, melyek az egészségturizmus fejlesztését szolgálják.

Az ÚSZT keretében a turizmusfejlesztésre illetve az erre a rendelkezésre álló pályázati keretösszeg régiónkban, a 2011-2013 szakaszban meghaladja a 7, 4 milliárd Ft-ot, is közölte Dr. Kovács Zoltán a kormánymegbízott. Szólt a Széchenyi Pihenő Kártya nyújtotta lehetőségről. Az új cafeteria elemet a munkáltatók évi 300. 000 forintértékben jutathatnak a munkavállalóknak járulékmentesen, és kedvező adózással. Magyarország a nemzetközi összefüggésben az első öt, termálvízben leggazdagabb ország közé tartozik.

Címkék: kiállítás | Veszprém

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>