2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Belföld Gazdaság Februártól a BKV megállók füstmentesek lesznek

Februártól a BKV megállók füstmentesek lesznek

BuszmegállóFebruártól újabb rendelet lép érvénybe a dohányzás megszigorításával kapcsolatba, mivel a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadták Tarlós István főpolgármester javaslatát. Nem is olyan rég a játszótereken illetve az aluljárókba tiltották meg a dohányzást. Nem lehet majd rágyújtani a villamos, autóbusz, trolibusz, fogaskerekű, sikló, libegő és a HÉV megállóiban.

Ahol nem egyértelmű, hogy mettől meddig tart a megálló területe, ott az adott járműnek a hossza határozza meg a tiltott területet. Így a leghosszabb terület a HÉV megállókban lesz.

(12-szor kétméteres lesz a terület). A szigorítás nemcsak a megállókra, de az utas várókra is kiterjed, mivel ezek általában fedettek, és az ott tartózkodó nem dohányzók várakozását kellemetlenné tehetik a dohányosok. A tiltó táblák kihelyezése feltétlen szükséges, és a türelmi idő a kihirdetést követően 45. napon lép hatályba. Amennyiben a tilalmat valaki megszegi, úgy 50 ezer forintra büntethetik a közterület-felügyelők.

Címkék: dohányzás | fejlesztés

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>