2019. Április 26., Péntek

Útvonal: Belföld Gazdaság Balatoni telkeket ajándékoznának az iszapkárosultaknak

Balatoni telkeket ajándékoznának az iszapkárosultaknak

BalatonTelket adna ajándékba a vörösiszap károsultjainak Ordacsehi. Az észak-somogyi község az ifjúsági lakásépítő akcióban üresen maradt, új lakásokat hasznosítaná jótékony célokat is szolgálva. A településen öt éve épültek meg az első ifjúsági lakások azért, hogy fiatalokat csábítsanak az öregedő községbe.

A sikeren felbuzdulva rövidesen újabb épületeket húztak fel, csakhogy időközben megszűnt a szocpol, s a jelentkezők lemondták a kedvezményes lehetőséget. A jelképesen 125 forintért adott telkeken álló házak üresen maradtak.

– Körülbelül kétmillió forint értéket adunk egy-egy lakás esetében ajándékba. A Balatontól néhány kilométerre lévő, két szintes lakásokról van szó, melyek közművesített telken épültek – részletezte Ordacsehi polgármestere, aki szerint a telkek és a közművek árát nem kellene megfizetni azoknak, akik élnek a lehetőséggel.

Kiss Miklós polgármester elmondta: felhívásukat eljuttatták az érintett Veszprém megyei településekre, s a települési vezető már személyesen is járt a helyszínen, hogy felhívja a figyelmét azoknak a kolontáriaknak és devecserieknek, akik nem tudnak vagy nem akarnak eddigi otthonukba visszatérni.

Címkék: Balaton | vörösiszap

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>