2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi... Támad az influenza

Támad az influenza

InfluenzaAz influenzajárvány már ország szerte nagy tömegeket érint, ezért több korházat be is zártak. Komolyan kell venni, mert gyakran szövődménnyel is jár, így akár halálos kimenetelű is lehet. Hazánkban általában ősztől egészen tavaszig tarthat. Minden évben lehetőség van a védőoltás beadatására, de aki ezt nem veszi igénybe, annak a jól bevált egyszerű, és olcsó védekezésre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A Római Cochrane Collaboration non profit egészségügyi tájékoztatási szervezetben dolgozó orvosok, 59 tesztet hasonlítottak össze a fizikai védőeszközök közül. Azt vizsgálták, hogy hány ember kapja el a vírust a különböző eszközök használatakor és hány százaléka, aki nem. Ezt a vizsgálatot csak a fizikai védőeszközökre vizsgálták, az oltások már nem tartoztak bele. A teszt eredménye korházi viszonyok között, a gyakori kézmosás (többszöri) és a maszk használatakor, igen hatásos volt. Persze aki már elkapta a vírust, annak az a legjobb, ha otthon marad, nem megy közösségbe hogy ne terjessze tovább a vírust. Amennyiben az állapota nem javulna, akkor feltétlen orvoshoz kell, hogy forduljon. Nagyon fontos, hogy a vírust kiűzzük a szobából, ezért fertőtleníteni kell a lakóhelyiséget. Erre van egy nagyon jó Kínai módszer, amit szeretnék megosztani önökkel:

Egy felforrósított lábasba töltsünk szobánként 50 ml étkezési ecetet, majd csukjuk be a szoba ajtaját, és kb. 5-10 percig hagyjuk, hogy párologjon. (ezt egy párologtató edényben is elvégezhetjük). Amennyiben nagyobb a járvány, akkor 100 ml-re emeljük az ecet mennyiségét, és ezt a műveletet, öt egymást követő napon végezzük el. Sokat segít, ha a beteget megpróbáljuk elkülöníteni a család többi tagjától, és a szobát ahol a beteg fekszik, gyakran szellőztetjük. Utazáskor jobban figyeljünk a mellettünk állókra, mert sajnos az-az általános tapasztalat, hogy a tömegközlekedést használók nagy százaléka tüsszentéskor, köhögéskor nem használ zsebkendőt. Ezért, ha a közelünkben köhögő, tüsszögő ember van, akkor próbáljunk minél messzebb menni tőle, vagy elfordulni, hogy ne tudjon az arcukba köhögni. Régen az influenzás ember gyógyításában, a meleg tea, (pl.hagyma, zöld, illetve gyömbér tea) a sok folyadék, és az izzadás jó gyógymódnak számított, ami napjainkban is megállja a helyét. Szakemberek elmondása szerint fontos, hogy nagy mennyiségű C-vitamint, (500-1000 mg) több piros gyümölcsöt vigyünk a szervezetünkbe.

Jó tanácsként még annyit, hogy a lakásunk ne legyen túl meleg, mert az kedvez a vírusoknak. Több mozgás a friss levegőn, és ha tudjuk, akkor kerüljük el a tömeget.
Az idősek a meleg tyúkhúslevesre esküsznek!

Címkék: egészség | egészségügy | influenza

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>