2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi... Olcsó volt a tej a Tescoban?

Olcsó volt a tej a Tescoban?

TejMegbüntették a Tescót hét millió forintra, mert beszerzési ár alatt árulta a tartós tejeket. Nem is olyan rég egy másik áruláncot az Auchant hasonló okokból szintén büntették, de neki húsz millió forintba került a szabálytalanság. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által lefolytatott vizsgálat szerint két fajta tejet adtak olcsóbban a beszerzési árnál, ez pedig a Mlieko Lapte, és a  Almliesl volt.  (119 Ft illetve 125 Ft) Az árulánc még nem fizetett, mert vizsgálja az MGSZH határozatát.

A vállalat egy korábbi közleményében úgy fogalmazott, hogy a beszerzett termékek árait a piaci kereslet és annak kínálata alapján alakítják ki. Állítólag a magyar tej versenylépes áron csak meghatározott és korlátozott mennyiségben áll a rendelkezésükre, mert az árfolyam (forint/euró) kedvezőtlen alakulása miatt (az export számára) rögtön a határon túlra szállítják, exportálják termékeiket.

Véleményük szerint ez az együttműködés hosszú távon nem fog működni, ami méltán bizonyítja, hogy az elmúlt években igen ritkán tudtak tejet vásárolni a magyar termelőktől. Bizonyára nemcsak ez lehet a probléma, hisz a felvásárlási ár sem mindegy, hogy mennyiért történik, vagy is mennyi az- az annyi!

Az MGSZH felügyeleti szerv úgy döntött, hogy ezen túl többször tart ellenőrzést a beszerzési termékek ár alatti értékesítése miatt, és jobban odafigyel az akciós termékekre is.

Címkék: büntetés | multi | tesco

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>