2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi... Megkezdődött a nádaratás a Balatonon

Megkezdődött a nádaratás a Balatonon

NádaratásA szükséges engedéllyel, amit a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Igazgatóság adott ki megkezdődött a nád aratása Siófokon, így most kb. hétezer négyzetméteren, aratják a nádat. A nádaratás komoly összeget von el az önkormányzattól, és mivel idén nem kaptak állami támogatást, ezért kevesebb nádat tudnak learatni.

A munka elvégzése fontos, a jobb vízminőség érdekében, mert ezzel tudják biztosítani és javítani, a víz biológiai egyensúlyát, és annak fenntartását. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel csökken a növénysziget nagysága, de ez egy téves elképzelés mivel ezzel a beavatkozással pont az ellenkezőjét érik el, sokkal több és frissebb, egészségesebb növény nő a helyére. A levágott eladásra nem alkalmas, rossz minőségű nádat megsemmisítőbe szállítják, és ott elégetik. Az erősebb új nád sokkal jobban ellátja a part mechanikai védelmét, mint a száraz élettelen növény.

Amennyiben az időjárás engedi akkor akár ezen a héten, már be is fejeződhetnek a munkálatok. A környezetvédelmi előírások szerint február 15-ig lehet a Balatonon dolgozni, mert lassan megkezdődik a nádlakók fészekrakása.

Címkék: Balaton | közérdekű | tél

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>