2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi... Hatalmas jégtáblák a Balaton partján

Hatalmas jégtáblák a Balaton partján

JégtáblákA természet által kialakított érdekes és szokatlan jelenségre figyelhettek fel azok, akik a Balaton partján sétáltak. A látványosság főszerepelői a szél által összetört és a partra tolt jégtábla hegyek, melyek félelmetes de egyben csodálatos látványt nyújtanak. Balatonalmádiban a Wesselényi strand folytatásánál, a sportpálya mögötti területen hatalmas, 8-15 cm-es vastagságú jégtáblák torlódtak, csúsztak egymásra.

A mögötte húzódó parti sétányt a jégtáblák szinte teljes szélességben el is lepték. A Balaton más településén is, mint pl. Balatonszepezden is hasonló jégtábla-hegy látványa, fogadja az arra járót. Félelmetes látni, hogy a természet ereje, mekkora súlyokat képes ide-oda mozgatni, mázsás jégtáblákat egymásra rakni. A gond csak akkor lesz, ha az idő elkezd melegedni, melyre a meteorológiai jelentés szerint igen nagy az esély, mert ez a rengeteg jég a parton fog elolvadni. Ez a szakasz így is igen vizenyős terület, szóval itt is állni fog a víz. A Wesselényi strandnál már jégkunyhót is építettek. Talán érdemes lenne „meglovagolni” ezt a lehetőséget és egy jégszobrászati versenyt hirdetni addig, amíg el nem olvad a jég.

Címkék: Balaton | jég | tél

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>