2019. Szeptember 15., Vasárnap

Útvonal: Belföld És a többi... Halpusztulás a Balatonban

Halpusztulás a Balatonban

HalpusztulásIgazán nem szép látványt nyújt a Balaton akkor, ha abban nagy testű döglött halakat látunk. Nos, sajnos idén sem sikerült ezt elkerülni. Jó néhány hete óriási haltetemeket sodort partra a víz a Balatonon. Lassan itt van a turista szezon ideje, és a turisták megijednek, ha ilyet látnak.

A helyiek és a szakemberek szerint a halpusztulás természetes és minden tavasszal menetrendszerűen ismétlődő folyamat.

Sokan találgatják, hogy vajon mi lehet az oka, annál is inkább, mivel a napokban jelentek meg olyan hírek, hogy milyen jó minőségű a Balaton vize. Tehát nem a vízzel van, a baj,- de akkor mi lehet az oka? Sokan arról beszélnek, hogy mérgezés, vagy vírus okozza a halak pusztulását.

Ezek a találgatások igazán nem használnak a Balaton idegenforgalmának. A Balatonföldvári halőrök elmondása alapján, valóban természetes folyamat ez a jelenség, egyrészt a halak megöregszenek, másrészt az angolna és a busa nem tud leívni, és elpusztul. Igaz idén egy kicsivel több a haltetem, de azt mondják, tavasszal a halpusztulás természetes a tóban.

Tehát nem a vízzel van gond, és nincs szó semmiféle mérgezésről. A szakemberek, halászok igyekeznek a haltetemeket begyűjteni, annak érdekében, hogy mielőbb beinduljon a szezon.   

Címkék: Balaton | hal | víz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>