2020. Január 25., Szombat

GázVan

GázVanMárciustól a számla lejárta után várhatóan, kilencven nap helyett hatvan napra csökkentik azt az időt, mialatt a fogyasztók rendezhetik adósságukat, a gáz és az áramszolgáltató társaság felé. Az eddigi szabályzat szerint csak 90 nap után lehetett kikapcsolni a nem fizetőknek a gáz illetve az áramszolgáltatást.

Mielőtt mind ezt megtennék a szolgáltatók, előtte három felszólítást küldenek a fogyasztónak arról, hogy adóssága van, és kérik a számla rendezését. Amennyiben a fogyasztó, nem tudja egyszerre kifizetni tartózását, úgy lehetősége van arra, hogy részletfizetést kérjen, de amennyiben erről nem születik megállapodás, akkor a szolgáltatónak fel kell ajánlani a fizetős óra felszerelését. Amennyiben ezek után sem rendeződik az adósság, akkor a szolgáltató kikapcsolja a szolgáltatást. A kormány és a gáz –és az áramszolgáltató társaság megegyezése szerint a számla lejártát követően a 90 napos határidő 60 napra rövidül, és csak két felszólító levelet küldenek a fogyasztó felé, ezzel a módosítással a kikapcsolás menete is egyszerűsödne.

A szolgáltatók elmondása szerint a 2009-ben hozott meghosszabbítási lehetőséggel, nemhogy csökkent volna a tartozás mértéke, hanem kimondottan nőtt. Jelenleg a Gázipari Egyesület adatai szerint a 3, 34 millió háztartási fogyasztó közül, 64 ezernél van hátralék miatt kikapcsolva a gázszolgáltatás. Így a kimutatások szerint a végeredmény 20 ezerrel több, mint tavaly júniusában.

Címkék: gáz | közérdekű

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>