2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi...

És a többi...

Jégvédelmi készültség a Balatonon

Balatoni jégAmennyiben komolyan hidegre fordulna az idő, és a Balatonon a jég veszélyessé válik, akkor a Vízügyi Igazgatóságnak, biztosítani kell a jégtöréshez szükséges speciális hajókat. Idén a kitartó hideg miatt, sokkal nagyobb gondot fordítottak arra, hogy a Balaton jege ne okozzon komoly gondot. Amennyiben a saját hajó nem lenne elég, akkor lehetőség van arra is, hogy egy vállalkozótól béreljenek hajót.
Bővebben...

A néma gyilkos

Tűz és szénmonoxidMint minden évben idén is ölt a néma gyilkos, a szénmonoxid. Az emberi felelőtlenség, mulasztás, nemtörődömség az oka annak, hogy újabb tragédia fordulhatott elő. Szomorú, hogy egy családnak kellett meghalnia ahhoz, hogy ismét előtérbe kerüljön a tüzelőberendezések, égéstermék elvezető rendszerek, szakszerű karbantartásának a fontossága.
Bővebben...

A Balaton északi oldalán beállt a jég, de tilos a jégre menni!

TobrukHétvégére beállt a Balaton jege az északi oldalon. A jég vastagsága 1 illetve 1,5 cm között van, ezért rámenni életveszélyes és tilos! A szakemberek elmondása szerint 12 cm -es jégvastagság az, ami már tökéletesen megfelel és biztosságos is. Korcsolyázni csak az önkormányzat által kijelölt területen lehet, de ha valaki mégis rámegy a jégre akkor szabálysértést követ el.
Bővebben...

Hó okozta káosz Európa repterein

HóviharA kemény tél és nagy havazás miatt több ezer utas töltötte az éjszakát, nagyvárosok termináljaiban. Járatkimaradás miatt nem szálltak fel a gépek egészen addig, amíg meg nem tisztították a kifutópályákat.  A rendkívüli időjárás még a vonat közlekedésben is gondot okozott.
Bővebben...

Hajléktalanok az éjszakában

Hajléktalanok az éjszakábanMagyarországra beköszöntött a tél. Hideg, havas, esős, ónos esős napok és éjszakák váltják egymást. Az erős szél miatt még hidegebbnek érezzük a levegőt. Milyen szívesen nézzük a szoba melegéből a hulló havat, ahogy fehér paplannal vonja be a tájat. Mennyire örülnek a gyerekek és a felnőttek is, mikor reggel az utcára lépve ropog a hó a talpunk alatt. A síelés, a szánkózás, a korcsolyázás mind, mind izgalmassá és élmény dússá teszik ezt az évszakot.
Bővebben...

Komoly vihar, komoly kár Veszprém megyében

Vihar a BalatononMegérkezett a hidegfront, de komoly szélvihar kíséretében, így megdőlt Magyarországon a legnagyobb szélerősségi rekord. Kab-hegyen 172 km/ó szélsebességet is mértek. A Balatonnál óránként 120 km/ó széllökés okozott gondot. Veszprém megyében súlyos károkat okozott a vihar, több helyen áramkimaradás volt, tetőket bontott meg és villanyoszlopokat döntött ki. A megyei katasztrófavédelemhez délelőtt több mint húsz riasztás érkezett.
Bővebben...

Narancsriasztást adtak ki az Ország területére

HóviharKora reggel délnyugat felől igen intenzív havazás kezdődött, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat narancsrisztást adott ki. A hajnalban megkezdődött havazás az ország egyre nagyobb területére terjed ki. Csongrádban, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Somogy megyében már az ónos eső is elkezdett esni. A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pest megye területére erős havazás, és fagyos eső várható. A megerősödő széllel is számolni kell, mert hóeséssel társulva hófúvásra lehet számítani.
Bővebben...

Egy újabb év és egy újabb naptár

Balatonalmádi naptárTavaly Veszeli Lajos festő művész alkotásaiból készítettek 2010-s falinaptárt. Idén december első hetében kerül az üzletekbe Balatonalmádi művészek alkotásaiból készült 2011-s falinaptár. Az év hónapjait a városban élő, és a várossal kapcsolatban lévő művészek alkotásaival illusztrálják (Fülöp Lajos, Veszeli Lajos, Vizer Júlia, Jáger István, Tarczy István, Dobos Lajos, Kollarics Erika, Szöllősi Máté, Fekti Vera, Hunyady Gábor, Fábián László, N. Csathó Gizella, Balogh Ervin).
Bővebben...

A méret a lényeg!

ImageÚj pizzázó nyílt Balatonfűzfőn. Az alig két és fél hónapja működő olasz ételkülönlegességeket kínáló étterem az egyszerű szépség jegyében van berendezve. Az ember szinte úgy érzi, mintha a családi asztalnál ülne. A hangulatot a kandalló tüze teszi még meghittebbé.
Bővebben...

8. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>