2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi...

És a többi...

Megkezdődött a nádaratás a Balatonon

NádaratásA szükséges engedéllyel, amit a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Igazgatóság adott ki megkezdődött a nád aratása Siófokon, így most kb. hétezer négyzetméteren, aratják a nádat. A nádaratás komoly összeget von el az önkormányzattól, és mivel idén nem kaptak állami támogatást, ezért kevesebb nádat tudnak learatni.
Bővebben...

Támad az influenza

InfluenzaAz influenzajárvány már ország szerte nagy tömegeket érint, ezért több korházat be is zártak. Komolyan kell venni, mert gyakran szövődménnyel is jár, így akár halálos kimenetelű is lehet. Hazánkban általában ősztől egészen tavaszig tarthat. Minden évben lehetőség van a védőoltás beadatására, de aki ezt nem veszi igénybe, annak a jól bevált egyszerű, és olcsó védekezésre szeretnénk felhívni a figyelmet.
Bővebben...

GázVan

GázVanMárciustól a számla lejárta után várhatóan, kilencven nap helyett hatvan napra csökkentik azt az időt, mialatt a fogyasztók rendezhetik adósságukat, a gáz és az áramszolgáltató társaság felé. Az eddigi szabályzat szerint csak 90 nap után lehetett kikapcsolni a nem fizetőknek a gáz illetve az áramszolgáltatást.
Bővebben...

Egyre több a megfagyott ember

HajléktalanokA hideg beálltával szeptembertől decemberig 105 ember került kihűléssel a Péterfy Sándor korházba. Ami még ennél is szomorúbb, hogy a bekerültek 30 százalékán, már nem is tudtak segíteni. Szinte nincs olyan nap, hogy a rádióban vagy a televízióban ne hallanánk hasonló beszámolót.
Bővebben...

Olcsó volt a tej a Tescoban?

TejMegbüntették a Tescót hét millió forintra, mert beszerzési ár alatt árulta a tartós tejeket. Nem is olyan rég egy másik áruláncot az Auchant hasonló okokból szintén büntették, de neki húsz millió forintba került a szabálytalanság. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által lefolytatott vizsgálat szerint két fajta tejet adtak olcsóbban a beszerzési árnál, ez pedig a Mlieko Lapte, és a  Almliesl volt.  (119 Ft illetve 125 Ft) Az árulánc még nem fizetett, mert vizsgálja az MGSZH határozatát.
Bővebben...

2011-es KRESZ módosítás

KreszJanuár 1-én változik a KRESZ, pl. a rendőr helyszíni bírságot is kivethet, kamion napközben nem előzhet az autópályán, a buszokon kamerákat lehet elhelyezni. Azonnal bírságolhat a rendőr, ha valaki nem köti be a biztonsági övet, ha ittasan vezet, gyorsan hajt, valamint a piros lámpán való áthaladás miatt. 
Bővebben...

Magyarországon is látható lesz a részleges napfogyatkozás

Napfogyatkozás2011. január reggelén, nyolc óra után párperccel megkezdődött a napfogyatkozás. Sajnos az időjárás egyáltalán nem kegyes hozzánk, mert köd és pára akadályozza a természeti csoda megtekintését. Azért vannak olyan területek ahonnan jól látható, ezért innen élőben közvetítik a napfogyatkozását.
Bővebben...

Szennyezett levegő

SzmogA hét elején újabb hideg levegő érkezik hazán területére, kevés légmozgással. A hét közepéig fokozatos hőmérséklet csökkenés várható, szerdán hajnalban akár -10 fok alá is mehet a hőmérő higanyszála. A fővárosban és néhány nagyobb városban szmog riadó tájékoztatás van érvényben.
Bővebben...

Tűzijáték vásárlás 2010

TüzijátékA szilveszteri tűzijáték vásárlása December 28-tól megkezdődik, és ez hivatalosan is engedélyezett lesz. A vásárlási lehetőség három napon áttart, az arra kijelölt helyeken, illetve nagyobb áruházaknál, parkolókban, de a felhasználása csak tizenkét órán keresztül lehetséges.
Bővebben...

7. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>