2020. Február 26., Szerda

Útvonal: Belföld És a többi...

És a többi...

Balatonfüred: „csendrendelet”

CsendrendeletBalatonfüreden a képviselő-testület tagjai, a Zajmentes napok bevezetéséről döntöttek. Az úgy mond „csendrendelet” kimondja, hogy a Veszprém megyei város belterületén hétköznap 20 órától másnap reggel 7 óráig, vasárnap és ünnepnapokon egész nap, az idegenforgalmi szezonban június 1. és augusztus 31. között pedig minden nap a déltől háromig tartó "csendes pihenő" időszakában tilos minden olyan készülék üzemeltetése, amely kellemetlen, zavaró hangot ad.
Bővebben...

Március 8 a Nemzetközi Nőnap ünnepe, és története

NőnapMinden évben, van egy nap a naptárban, amikor a férfiak virággal kedveskednek a gondoskodó párjukról, ezzel megköszönve fárasztó szerte ágazó munkájukat, és az otthon melegét. Ez az ünnep, március nyolcadika a Nemzetközi Nőnap ünneplése.
Bővebben...

Dr. Eőry Ajándok professzor „Élj száz évet, egészségesen"

Eőry AjándokPénteken este a közismert Eőry Ajándok professzor újra ellátogatott Alsóörsre. Mint mindig most is zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház. Az előadásra sokan jöttek a környező településekről is, így Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Veszprémből, Balatonfűzfőről, és voltak olyanok is, akik még messzebbről érkeztek. A professzor elmondása szerint a Biológus diplomát azért szerezte, mert érdeklődést tanúsított iránta, egyszóval elhivatottságból.
Bővebben...

„Ne felejtsétek el Valentint!”

Valentin NapLassan megint itt van Valentin Napja, melynek eredetét, történetét nem igazán ismerjük, mivel több legenda is kering a köztudatban, arról hogy Ki volt Valentin, és miért is ünnepeljük február 14-én? Az egyik legenda szerint egy Valentin nevű fiatalember a kereszténység üldöztetés idején keresztény vallása miatt börtönbe zárták, majd halálra kínozták. A legenda szerint üzenetet küldött a barátainak, hogy „Ne felejtsétek el Valentint!” és „Szeretlek benneteket!”
Bővebben...

Tavaszra várva

HóvirágVasárnap a hőmérők higanyszálai sok helyen akár a 16 fokot is elérték. A Balatonnál valamivel kevesebb volt a hőmérséklet, de így is tavaszias volt az időjárás. A jó idő, a csodálatos napsütés sokakat kicsábított a szabadba, kirándulásra, sétálásra, napfürdőzésre vagy a kiskertbe, hogy megkezdjék a kora tavaszi munkálatokat.
Bővebben...

A melegfront érkezése, meghozhatja a tavaszt

FrontSajnos rossz hírrel szolgálhatunk a front érzékenyek számára, mert hírtelen felmelegedés érkezik hazánk területére. A kemény mínuszokból hírtelen a pluszokba csapunk át, amit az emberi szervezet nagyon rosszul visel és főleg azok, akik kimondottan frontérzékenyek.
Bővebben...

Időjárás jelentés a medvétől

MedveMint minden évben most is, február 02-án, Gyertyaszentelő napján számítunk a medve viselkedése által az időjárás jelentésre, pontosabban arra, hogy meddig tart még a tél. Számos néphiedelem fűződik hozzájuk többek közt, a tél végének a megjóslása. A népi bölcsesség szerint, ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából, és meglátja az árnyékát, vagyis süt a Nap, akkor visszabújik a barlangjába ezzel jelezve, hogy még sokáig tart a tél.
Bővebben...

Hatalmas jégtáblák a Balaton partján

JégtáblákA természet által kialakított érdekes és szokatlan jelenségre figyelhettek fel azok, akik a Balaton partján sétáltak. A látványosság főszerepelői a szél által összetört és a partra tolt jégtábla hegyek, melyek félelmetes de egyben csodálatos látványt nyújtanak. Balatonalmádiban a Wesselényi strand folytatásánál, a sportpálya mögötti területen hatalmas, 8-15 cm-es vastagságú jégtáblák torlódtak, csúsztak egymásra.
Bővebben...

Miniszterek, nagykövetek találkozója Balatonfüred

MiniszterekTavasszal Balatonfüreden öt uniós találkozót tartanak, melyen a legrangosabb távközlési miniszterek értekezlete lesz. A város elsősorban kulturális rendezvényeivel szeretné felhívni magára a figyelmet, melyet a nemzetközi sajtótájékoztatón is bemutatnak. Ennek az igen fontos tanácskozásnak, eseménynek az Anna Grand Hotel ad otthont, melynek a pontos időpontja április 13-a és 15-e között lesz.
Bővebben...

6. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>