2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi...

És a többi...

A nyári - téli időszámítással több milliót lehet spórolni

ÓraVasárnap hajnali háromkor kell visszaállítani az órákat, - és ezzel visszaáll a téli időszámítás is. Az Európában alkalmazott eljárás március 21.-től szeptember 21.-ig tart. Ez alatt az idő alatt évente az országban 120 GWh villamos energia takarítható meg.
Bővebben...

Az utolsó hajó is elment Balatonfüredről

BalatonVasárnap Balatonfüreden elbúcsúztatták az utolsó menetrend szerinti hajókat. A hajók búcsúztak a kikötő dolgozóitól: Domján Tamás körzeti hajóállomás-főnöktől, Erdő Gyula kikötőmestertől, Czéh Istvánné pénztárostól és a nyáron nyugdíjba vonult Lucz Endre korábbi hajóállomás-főnöktől is.
Bővebben...

Az Aradi Vértanúkra a tobruki haranglábnál emlékeztek

Aradi vértanúkA nemzeti gyásznapján, október 6-n az Aradi Vértanúkra emlékszik az ország. Balatonfűzfőn is megemlékeztek a 48-ban kivégzett Aradi Vértanúkról. A megemlékezés két perces harangzúgással kezdődött a tobruki haranglábnál, majd közös ökomenikus istentisztelettel vette kezdetét, melyet Szécsi Ferenc katolikus plébános, Kovács Attila református lelkész és Isó Zoltán evangélikus lelkész tartott.
Bővebben...

Gólyák a Veszprémi Pannon Egyetemen

Pannon EgyetemNem olyan rég még igencsak kihalt volt az egyetem és annak környéke, de ez ma már nem így van, mert a városba megérkeztek a gólyák. Nagy a mozgolódás a veszprémi egyetemen, a héten már regisztrációs időszak van, és szerdán hivatalosan is beiratkoztak a gólyák. Idén a Veszprémi Egyetemre első nekiugrással 2879-n, a pótfelvételin pedig 392-n nyertek felvételit.
Bővebben...

Betiltották a kívánság lampionokat

LampionAz Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság betiltotta a kívánságlampionok forgalmazását, mert a lángoló lámpák tűzvédelmi szempontból komoly veszélyt jelentenek. A Tűzvédelmi Szabályzat szerint, tüzet csak úgy szabad gyújtani a szabadban, hogy az tüzet, és robbanást ne okozzon. A tüzet őrizetlenül hagyni szigorúan tilos!
Bővebben...

Iható a Balaton vize

BalatonA legfrissebb vizsgálatok szerint a Balaton vize egészségügyi kockázatok nélkül fogyasztható – természetesen ennek az állításnak az igazságát ne a strandokon próbáljuk alátámasztani.
Bővebben...

Nem bomba volt a Balatonban

Csopaki StrandKorábban különböző hírportálok számoltak be arról, hogy szerda délelőtt gyanús fémtárgyat találtak a csopaki strand térségében. Eszenyi Bernadett a strandgondnoka intézkedet,- kihívta a tűzszerészeket, akik a csopaki strand területén egy 150 méteres szakaszt le is zártak.
Bővebben...

Őrült hőség várható!

HőségriadóKeddtől igen forró levegő áramlik hazánkba, ezért kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendeltek el az országban. A forróság várhatóan pénteken tetőzik, amikor is 38-39 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.
Bővebben...

Alternatív útvonalak autóval a Balatonra, és vissza Budapestre!

M7 dugóA folyamatos dugók, torlódások és az erős forgalom miatt úgy döntöttünk, hogy eddigi tapasztalatainkat összegyűjtve, próbálunk segíteni a kényelmesebb lejutásban Budapestről a Balatonra, és vissza. Több lehetőséget is felvázolunk a legkülönfélébb szituációk kezelésére, de természetesen mindenre mi sem tudunk megoldást nyújtani.
Bővebben...

4. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>