2020. Január 25., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi...

És a többi...

Még közlekednek a kompok a Balatonon

Balatoni kompA Balaton keleti és nyugati oldalon beállt a jég, ennek ellenére a kompok továbbra is menetrendszerűen közlekednek, - mert Szántód és Tihany között még jégmentes a tó vize.
Bővebben...

Hízik a Balaton jege

BalatonA szombati napsütés a kellemes hideg sokakat kicsábított a Balaton partjára. A téli sportok szerelmesei árgus szemekkel figyelik a jeget,- alig várják, hogy a korcsolyázásnak hódolhassanak.
Bővebben...

Kéményseprési díj emelkedése

KéményseprésVeszprémben a decemberben összeült közgyűlés elfogadta a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. javaslatát VKSZ), miszerint 2012. január elsejétől nettó 4,9 %-kal emelnék a kéményseprés díját.
Bővebben...

Balatonfűzfő járási székhely kérelme

BalatonfűzfőBalatonfűzfő városa, Járási székhely státuszt kér a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM). Amennyiben a város mégsem lehet járási központ, úgy Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere azt tartaná a legésszerűbbnek, ha a várost a veszprémi járáshoz sorolnák.
Bővebben...

Garas Dezső temetése

Garas DezsőMa temetik a 77 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Garas Dezsőt. A színművészt, a mai napon a Farkasréti temető Makovecz - ravatalozójában 14 óra 30 perckor búcsúztatják. Mind azok, akik szerették és tisztelték, itt vehetnek végső búcsút a Kossuth-díjas színésztől.
Bővebben...

Leválna Gyulafirátót Veszprémről

GyulafiratotA valamikor önálló településnek számító Gyulafirátót (melynek lélekszáma eléri a 3500 főt), leválna Veszprémről. A leválás oka: a lakosok sokallják, a január elsején bevezetet telekadót.
Bővebben...

Mi lesz a Balatonnal?

BalatonBalatoni szakértők azt állítják, hogy másfél évtized múlva megkezdődhet a Balaton kiszáradása. Persze vannak olyan vízügyi szakemberek, akik úgy gondolják, illetve remélik, hogy ezt a komoly problémát majd a természet megoldja.
Bővebben...

Magyar Mikulás Nagykarácsonyban

NagykarácsonyMint minden évben, a Mikulás Nagykarácsonyban idén is nagy szeretettel várja kedves vendégeit. A nagykarácsonyi Mikulás háza októbertől egészen januárig nyitva áll. A Mikulás a látogatóktól csupán annyit kér, hogy minél több szeretetet hozzanak a házába.
Bővebben...

Új balatoni horgászrendelet: a süllők védelmére

HorgászA Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jövőre új horgászrendelet bevezetését szorgalmazza, a süllő állomány védelméért. Jövő áprilisában ismét bevezetik a nyíltvízi horgászatban az általános fogási tilalmat, a nyíltvízi éjszakai horgászatot és a halradar használatát.
Bővebben...

3. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>