2019. December 7., Szombat

Útvonal: Belföld És a többi... Balatonfűzfő járási székhely kérelme

Balatonfűzfő járási székhely kérelme

BalatonfűzfőBalatonfűzfő városa, Járási székhely státuszt kér a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM). Amennyiben a város mégsem lehet járási központ, úgy Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere azt tartaná a legésszerűbbnek, ha a várost a veszprémi járáshoz sorolnák.

Amennyiben a fent említettek közül egyik kérelmet sem fogadja el a minisztérium, akkor Balatonfűzfő városa azt támogatja, hogy Balatonalmádi városa legyen a járási székhely. Továbbá Balatonfűzfő javasolja, hogy módosítsák azt a törvényi rendelkezést, miszerint közös önkormányzati hivatal csak egy járáson belül jöhessen létre. Ez azért fontos, mert Balatonfűzfő és Papkeszi közös hivatalt tart fenn, és a KIM tervei szerint a jövőben Papkeszi Várpalotához tartozna.

Címkék: Balatonfűzfő | Marton Béla | polgármester

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>