2019. Május 21., Kedd

Útvonal: Belföld

Belföld

Mi lesz a Balatonnal?

BalatonBalatoni szakértők azt állítják, hogy másfél évtized múlva megkezdődhet a Balaton kiszáradása. Persze vannak olyan vízügyi szakemberek, akik úgy gondolják, illetve remélik, hogy ezt a komoly problémát majd a természet megoldja.
Bővebben...

Balatonfűzfői Szivárvány Óvoda ünnepélyes átadása

BölcsödeBalatonfűzfőn befejeződött a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde felújítása. A város Önkormányzata 79 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, melyből megvalósulhatott a létesítmény kapacitásbővítése. A beruházás összköltsége meghaladta a 105 millió forintot, így a fennmaradt hiányzó összeget, (26 millió forintot) a város önkormányzata biztosította.
Bővebben...

Magyar Mikulás Nagykarácsonyban

NagykarácsonyMint minden évben, a Mikulás Nagykarácsonyban idén is nagy szeretettel várja kedves vendégeit. A nagykarácsonyi Mikulás háza októbertől egészen januárig nyitva áll. A Mikulás a látogatóktól csupán annyit kér, hogy minél több szeretetet hozzanak a házába.
Bővebben...

Új balatoni horgászrendelet: a süllők védelmére

HorgászA Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jövőre új horgászrendelet bevezetését szorgalmazza, a süllő állomány védelméért. Jövő áprilisában ismét bevezetik a nyíltvízi horgászatban az általános fogási tilalmat, a nyíltvízi éjszakai horgászatot és a halradar használatát.
Bővebben...

„Ne vásárolj semmit!”

Ne vásárolj!Lassan itt van karácsony, és már most beindult a tömeges vásárlási dömping. A nagy karácsonyi bevásárlás előtt, a környezetvédők és civilszervezetek több mint 60 országban indítottak kampányt a rossz vásárlási illetve fogyasztási szokás ellen.
Bővebben...

Ősztől Tavaszig -Tihanyi program kiadvány

TihanyA Tihany Turizmusáért Egyesület a nyertes TDM pályázat keretében idén első ízben gyűjtötte össze és jelentette meg kiadványát, melyben a Tihanyban megrendezésre kerülő programok és szolgáltatások találhatóak.
Bővebben...

A nyári - téli időszámítással több milliót lehet spórolni

ÓraVasárnap hajnali háromkor kell visszaállítani az órákat, - és ezzel visszaáll a téli időszámítás is. Az Európában alkalmazott eljárás március 21.-től szeptember 21.-ig tart. Ez alatt az idő alatt évente az országban 120 GWh villamos energia takarítható meg.
Bővebben...

Az utolsó hajó is elment Balatonfüredről

BalatonVasárnap Balatonfüreden elbúcsúztatták az utolsó menetrend szerinti hajókat. A hajók búcsúztak a kikötő dolgozóitól: Domján Tamás körzeti hajóállomás-főnöktől, Erdő Gyula kikötőmestertől, Czéh Istvánné pénztárostól és a nyáron nyugdíjba vonult Lucz Endre korábbi hajóállomás-főnöktől is.
Bővebben...

Az Aradi Vértanúkra a tobruki haranglábnál emlékeztek

Aradi vértanúkA nemzeti gyásznapján, október 6-n az Aradi Vértanúkra emlékszik az ország. Balatonfűzfőn is megemlékeztek a 48-ban kivégzett Aradi Vértanúkról. A megemlékezés két perces harangzúgással kezdődött a tobruki haranglábnál, majd közös ökomenikus istentisztelettel vette kezdetét, melyet Szécsi Ferenc katolikus plébános, Kovács Attila református lelkész és Isó Zoltán evangélikus lelkész tartott.
Bővebben...

5. oldal / 11

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>