2019. Július 22., Hétfő

Útvonal: Címlap

Az utolsó hajó is elment Balatonfüredről

BalatonVasárnap Balatonfüreden elbúcsúztatták az utolsó menetrend szerinti hajókat. A hajók búcsúztak a kikötő dolgozóitól: Domján Tamás körzeti hajóállomás-főnöktől, Erdő Gyula kikötőmestertől, Czéh Istvánné pénztárostól és a nyáron nyugdíjba vonult Lucz Endre korábbi hajóállomás-főnöktől is.
Bővebben...

Az Aradi Vértanúkra a tobruki haranglábnál emlékeztek

Aradi vértanúkA nemzeti gyásznapján, október 6-n az Aradi Vértanúkra emlékszik az ország. Balatonfűzfőn is megemlékeztek a 48-ban kivégzett Aradi Vértanúkról. A megemlékezés két perces harangzúgással kezdődött a tobruki haranglábnál, majd közös ökomenikus istentisztelettel vette kezdetét, melyet Szécsi Ferenc katolikus plébános, Kovács Attila református lelkész és Isó Zoltán evangélikus lelkész tartott.
Bővebben...

Helyére került a balatonfűzfői csillagvizsgáló kupolája

CsillagvizsgálóMa délelőtt Balatonfűzfőn helyére emelték a csillagvizsgáló közel 5,6 méter magas kupoláját. Nem volt könnyű feladat, mert ezt a hatalmas méretű félgömb kupolát a darunak mértani pontossággal kellet, hogy a helyére helyezze. Volt is nagy érdeklődés, bámészkodás még az iskolások is megnézték ezt a nem mindennapi látványosságot.
Bővebben...

Bemutatták a balatoni fizetőeszköz terveit

Balatoni KoronaElőre láthatólag 2012. január 1-n hozzák forgalomba a balatoni koronát, a Balaton mellett lévő hat település fizető eszközét. Veszprém város meghirdetett kezdeményezésére, Balatonfüred, Nemesvámos, Balatonalmádi, és Várpalota, jelentkezett, de az elmúlt hónapok alatt Tihany és Litér is jelezte, hogy részt szeretne venni a munkálatokban.
Bővebben...

Gólyák a Veszprémi Pannon Egyetemen

Pannon EgyetemNem olyan rég még igencsak kihalt volt az egyetem és annak környéke, de ez ma már nem így van, mert a városba megérkeztek a gólyák. Nagy a mozgolódás a veszprémi egyetemen, a héten már regisztrációs időszak van, és szerdán hivatalosan is beiratkoztak a gólyák. Idén a Veszprémi Egyetemre első nekiugrással 2879-n, a pótfelvételin pedig 392-n nyertek felvételit.
Bővebben...

8. oldal / 16

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>